Tehyn järjestöjohtaja: ”Ammattiliiton jäsenillä on oikeus ja velvollisuus osallistua työtaisteluun”

Tehyläiset osallistuivat työtaistelutoimiin kiitettävästi. Tehyn valtuusto on asettanut karenssin niille jäsenille, jotka erosivat työtaisteluiden vuoksi. He pääsevät Tehyn jäseniksi jälleen maaliskuussa 2024.

Kuva: Matias Honkamaa

Työehtosopimusneuvotteluita vauhdittaakseen Tehy pani tänä vuonna toimeen työtaistelutoimia, kuten lakkoja ja ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja.

”Tehyläiset osallistuivat kiitettävästi näihin tukitoimiin ja myös puhuivat rohkeasti julkisuudessa oman alansa puolesta”, toteaa Tehyn järjestöjohtaja Sari Viinikainen.

Joukossa oli kuitenkin myös tehyläisiä, jotka neuvottelukierros tai siihen liittyvät tukitoimet saivat eroamaan liitosta.  Tehyn jäsenten valitsema valtuusto on syyskokouksessaan 1.12. päättänyt, että 1.11.202131.10.2022 Tehystä neuvottelukierroksen tai työtaistelutoimien vuoksi eronneille asetetaan karenssi. He pääsevät liittymään uudestaan Tehyn jäseniksi 28.2.2024 jälkeen.

”Ammattiliiton jäsenillä on oikeus ja velvollisuus osallistua työtaisteluun, kuten lakkoon ja ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon. Nämä neuvottelujen tukitoimet onnistuvat vain, kun kaikki ovat yhteisessä rintamassa”, Viinikainen sanoo.

työtaistelutoimien takia eronneita on Sari Viinikaisen mukaan vain vähän.

”Kuluneen neuvottelukierroksen ja tarvittaessa työtaistelujen tavoitteena oli saada kaikille sosiaali- ja terveys- sekä kasvatusalan työntekijöille paremmat työolot ja työsuhteen ehdot. Kuulumalla liittoon jäsenen oletetaan sitoutuvan noudattamaan liiton tekemiä päätöksiä ja sen antamia ohjeita”, Viinikainen sanoo työtaistelutoimien vuoksi eronneille tänään lähetetyssä kirjeessä.