Pohjois-Pohjanmaalla onnistuttiin yt-neuvotteluissa vähentämään muutoksia, jotka olisivat tuottaneet irtisanomisperusteen – Kaikki työnantajan perustelut muutoksille eivät riitä Tehylle

Tehy oli yhteistoimintaneuvotteluissa eri mieltä terveyden ja sairaanhoidon palveluiden vastaanottojen sairaanhoitajien tehtävien muutoksista.

Kuvateksti
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut päättyivät viime viikolla.
Kuva: Vesa Turunen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue suunnittelee muun muassa lakkauttavansa yksiköitä, muuttavansa ja supistavansa toimintaa. 

Suunnitelmiin kuuluu myös muutoksia työntekijöiden työpisteisiin, työtehtäviin, työntekoalueisiin sekä työaikoihin ja työaikamuotoihin.

Suunnitelmista käytiin yhteistoimintaneuvottelut, jotka päättyivät viime viikolla.

Erilaisia toimenpiteitä on tulossa 32. Irtisanomisperusteisten tehtävämuutosten määrä koskee nyt 720 henkilöä. Heille hyvinvointialue tarjoaa korvaavia tehtäviä esimerkiksi muissa toimipisteissä tai palveluissa. 

Irtisanomisperusteisia muutoksia oli alun perin tulossa 3 500 henkilölle ja toimenpiteitä oli 49.

"Saimme neuvotteluissa määriä laskettua merkittävästi, mutta jäljellä on edelleen kipeitä kohtia", Tehyn pääluottamusmies Jukka Kanto sanoo. 

Tehy oli neuvotteluissa eri mieltä terveyden ja sairaanhoidon palveluiden vastaanottojen sairaanhoitajien tehtävien muutoksista ja jätti asiasta kannanoton.

"Meidän mielestämme työnantaja ei kyennyt riittävästi perustelemaan, että työ olisi lainsäädännön edellyttämällä tavalla olennaisesti ja pysyvästi vähentynyt."