Terve Eurooppa – europarlamenttiehdokkaat puntaroivat Euroopan unionin terveyspolitiikkaa

Terve Eurooppa -paneelissa seitsemän puolueen europarlamenttiehdokkaat kertovat, minkälaisena terveyspoliittisena vaikuttajana he näkevät Euroopan unionin. Tilaisuuden järjestävät Lääkäriliitto ja Tehy.

Kuvateksti
Euroopan parlamentin jäsenet eli mepit (MEP) valitaan suorilla vaaleilla joka viides vuosi. Parlamenttiin kuuluu 705 jäsentä, joista 15 valitaan Suomesta.
Kuva: iStock

Millaisia päätöksiä Euroopan unioni tekee terveyspolitiikassa? Miten päätökset vaikuttavat elämäämme? Voivatko europarlamentaarikot edistää terveyttä Euroopassa?

Lääkäriliiton ja Tehyn maanantaina 27. toukokuuta järjestämässä Terve Eurooppa -paneelissa seitsemän puolueen europarlamenttiehdokkaat kertovat, minkälaisena terveyspoliittisena vaikuttajana he näkevät Euroopan unionin.

Paneelissa ovat mukana Li Andersson (Vas.),  Anna-Maja Henriksson (RKP), Petri Honkonen (Kesk.), Suna Kymäläinen (SDP), Rosa Meriläinen (Vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (Kok.). Perusuomalaiset eivät ole vielä nimenneet panelistiaan. Paneelin juontaa toimittaja Maria Nykänen

Ennen paneelia kuullaan alustus aiheesta Euroopan unionin haasteet ja yksittäisen europarlamentaarikon vaikutusmahdollisuudet unionia ja Suomea koskevissa asioissa. Alustuksen pitää Jyrki Katainen, joka toimii Nordea-konsernin yhteiskuntasuhteista vastaavana johtajana.  Aiemmin hän on toiminut EU-komissaarina, Suomen pääministerinä ja valtiovarainministerinä. Lisäksi Katainen on ollut Kokoomuksen puheenjohtaja ja kansanedustaja.

Paneelin aikana ei ole mahdollisuutta chattiin, mutta paneelia varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä keskiviikkoon 22. toukokuuta mennessä. Lähetä kysymyksesi ajankohtaistiedotteen lopussa olevalla lomakkeella.

Paneelia voi seurata etänä.

Paneeli myös tallennetaan, joten se on jälkikäteen katsottavissa.

Europarlamenttivaalit pidetään Suomessa kesäkuun 9. päivä. Ennakkoäänestys alkaa Suomessa 29.5. ja päättyy 4.6. Ulkomailla ennakkoäänestys alkaa 29.5., mutta päättyy jo 1.6.

Kysy Terveestä Euroopasta! Lääkäriliitto ja Tehy järjestävät EU-vaalipaneelin ”Terve Eurooppa” 27.5. kello 9–11.

Sosiaalisessa mediassa aihetunniste on #TerveEurooppa.

Lue lisää:

Ketjutukseen tolkkua, Whatsapp-ryhmät kuriin ja enemmän tietoa työntekijöille – näin EU suitsii työelämää