Ulkomaiset ammattiliitot tukevat työtaistelua: ”Täysi tuki suomalaisille kollegoille heidän oikeutetussa taistelussaan palkkojen puolesta”

Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestö totesi, ettei sovintoehdotuksessa tunnistettu lainkaan sote-alan kriisiä.

Kuvateksti
Tehyn ja SuPerin jäsenet osoittivat mieltään tänään Tampereella. Mielenilmauksia järjestettiin myös useilla muilla paikkakunnilla.
Kuva: Tomi Aho

Euroopan julkisten alojen ammattiliittojen kattojärjestö (EPSU) on lähettänyt tuen osoituksen Tehylle ja SuPerille. ”Tuemme täydellisesti toimianne, joiden taustalla on valtakunnansovittelijan täysin riiittämättömätön sovintoehdotus”, todetaan kirjeessä, jonka oli allekirjoittanut EPSUn pääsihteeri Jan Willem Goudriaan.

Hänen mukaansa sovintoehdotuksessa ei tunnistettu sote-alan henkilöstökriisiä.

Myös Pohjoismaisten Sairaanhoitajien liitto (NNF) on lähettänyt Tehyn ja SuPerin jäsenille tukikirjeen.

”Pohjoismaisten hoitajien puolesta julistamme täyden tukemme suomalaisille kollegoillemme heidän oikeutetussa taistelussaan reilun palkkauksen puolesta”, kirjeessä todetaan.

”Teillä on 340 000 pohjoismaisen hoitajan tuki – lähetämme teille voimaa ja solidaarisuutta kollegoilta Ruotsista, Norjasta, Islannista, Färsaarilta ja Tanskasta.”

Tehyn ja SuPerin perjantaina alkaneessa lakossa on 25 000 hoitajaa.

 

Seuraa neuvottelukierrosta.
Päivitä yhteystietosi asiointipalvelussa.