Viime vuonna Linnaan kutsutut terveydenhuollon ammattilaiset pääsevät juhliin tänä itsenäisyyspäivänä

Kutsun saaneille hoitajille on tarjolla ilmaisia palveluita kuten meikkausta ja kampausta.

Kuva: Soile Tirilä / Museovirasto / Tasavallan presidentin kanslia

Viime vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotto Presidentinlinnassa peruttiin koronan vuoksi, mutta tänä vuonna sellainen järjestetään. Aiemmin kutsun saaneet terveydenhuollon ammattilaiset ovat nyt kutsuttujen joukossa.

Merkittävä osa vieraista on ensikertalaisia, ja perinteisesti virkansa puolesta kutsuttuja on tänä vuonna vähemmän. Vastaanoton vierasmäärä on noin kolmanneksen pienempi kuin aiempina vuosina. Kutsuttuna on noin 1 300 henkilöä eri puolilta Suomea.

Veteraaneja ja lottia presidenttipari kutsuu omaan juhlatilaisuuteen Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla.

Juhliin kutsutuille terveydenhuollon työntekijöille on tarjolla ilmaisia palveluita kuten meikkausta. Tempauksen takana on myyntipäällikkö Laura Andersson, joka jo viime vuonna haastoi meikkaajat ja kampaajat tarjoamaan hoitohenkilökunnalle kauneudenhoitopalveluita presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa varten.

Hoitohenkilökunnan kauneussalonki järjestetään itsenäisyyspäivänä helsinkiläisessä Hotel Havenissa yhteistyössä kauneuspalveluita tarjoavan MAJ-yrityksen kanssa.

Laura Andersson lähti kokoamaan palveluita hoitohenkilökunnalle, sillä hän halusi auttaa tilanteessa, jossa juhliin laittautumien voi olla iso kuluerä.

”Yhteistyökumppaneita on lähtenyt mukaan paljon”, hän kertoo. 

Laura Andersson pyytää, että palveluita toivovat ilmoittautuvat hänelle sähköpostiosoitteeseen [email protected].

”Toivon, että myös viime vuonna ilmoittautuneet ilmoittautuvat nyt uudelleen, niin saamme kaiken järjestettyä sujuvasti ja yhteystiedot kasaan. Kaikki viime vuonna ilmoittautuneet mahtuvat mukaan ja lisäksi voimme ottaa vastaan kokonaan uusiakin ilmoittautumisia.”