Kuva: Unsplash

Koronavirus ja hoitajien tuleva työsavotta

Olemme tilanteessa, josta olen vuosia puhunut. Yksi pöpö, ja terveydenhuollon on kyettävä toimimaan heti. Nyt työpaikkoja, kouluja, liikkeitä ja tapahtumia aletaan pikkuhiljaa sulkea ja ihmiset siirtyvät etäyhteyksien päähän. Samaan aikaan hoitajat siirtyvät työpaikallaan etulinjaan.

Nyt testataan, miten hoitohenkilökunta pärjää jo osittain valmiiksi tiukalle vedetyssä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Koronaviruksen leviämistä voidaan hidastaa, muttei pysäyttää. Silloin huudetaan hoitajia ja muuta sote-alan henkilökuntaa apuun. Hoitajilla voi olla edessään kuukausia kestävä työsavotta, kunnes tilanne taas rauhoittuu.

Sosiaali- ja terveyspalveluissa tunnelma on rauhallinen, odottava ja ensimmäisten koronaviruspotilaiden hoito on alkanut. Suomen sairaaloissa on hyvä valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita. Saamme jatkuvasti päivittyvää tietoa hoitotyön päätöksenteon tueksi. Lisäksi hoitajat ovat tottuneet työssään nopeasti muuttuviin olosuhteisiin.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Onneksi suurin osa Suomessa todetuista koronavirustapauksista on ollut lieviä. Silti suomalaisilta ja Suomessa olijoilta vaaditaan erityistä harkintakykyä. Väestön, hoitajien ja viranomaisten on kaikkialla, erityisesti sosiaalisessa mediassa, katkottava huhuilta ja pötypuheilta siivet. Meidän on keskusteltava muuttuvasta epidemiatilanteesta asiallisesti, kuten vaikkapa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ansiokkaasti tekee

Hoitajat eivät tule pärjäämään käsillä olevassa tilanteessa yksin. He tarvitsevat jokaista suomalaista tuekseen. Tässä vaiheessa oikeaoppinen käsienpesu ja yskimissäännöt ovat varmasti jo arkipäiväistyneet. On hyvä pitää huolta, että ohjeet löytyvät kaikkialta näkyvästä paikasta. Tärkeä sääntö on myös soittaa terveyspalveluihin, jos epäilee koronavirustartuntaa. Ei lähteä terveydenhuollon toimipisteeseen tai ylipäätään poistua kotoa. Puhelimessa on tarkasti kuunneltava saamansa ohjeet.

Hoitohenkilökunta joutuu 14 päiväksi kotikaranteeniin, jos hoitavat tietämättään koronavirustartunnan saanutta. Meillä ei ole varaa menettää etulinjasta yhtään sote-alan ammattilaista, joiden pitäisi olla auttamassa potilaita. Jokaisen on tärkeä ymmärtää, että mitä vähemmän sote-alan koulutetut ammattilaiset sairastuvat itse infektioon, sitä parempi kapasiteetti meillä on auttaa muita.

Haluan jo etukäteen sanoa, kuinka ylpeä olen rohkeista ja kylmähermoisista hoitajista, esimiehistä ja yhteen hiileen puhaltamisesta muiden työntekijöiden kanssa. Niistä, joilla on edessään paljon tehtävää, koska on odotettavissa poikkeuksellisen suuria määriä potilaita. Haluan myös kiittää siitä yhteistyöstä ja ymmärryksestä, jota potilaat ja läheiset ovat osoittaneet hoitohenkilökunnan työtä kohtaan. Yhdessä olemme enemmän.

Tarvitsemme päättäjiltä viisaita päätöksiä tilanteessa, joka muuttuu nopeasti. Luotan teidän päätöksentekokykyynne. Toivon, että kuuntelette päivittäin meitä alan ammattilaisia herkällä korvalla. Yhdessä voimme tehdä parhaamme ja voitavamme maamme eteen. Ja palata aikanaan takaisin normaaliin päiväjärjestykseen.

Lue myös: Hoitotyötä ei voi tehdä ilman luottamusta.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

 

Kommentit

Käyttäjän Helmi kuva

Osuit asiat ytimeen

Käyttäjän Psykiatrinen sh kuva

Johan pomppas kollega, mitä aliarvioimista psyk. Hoitajista. Tervetuloa psyatriselle poliklinikalle jos on ammattitaitoa siihen työhön. Nyt muistuttelet koneiden käytöstä, kun minun asiakkaani ovat syystä erikoissairaanhoidossa . Kuten varmasti tiedät ei ilman lähetettä. Olen kuoleman kanssa ollut tekemisissä 365 päivää vuodessa. Tervetuloa vaan aliarvioimaan tänne! Mitä luulet vähentääkö nuorten huolia se, että on korona virus nyt sekoittanut sinun työsi. Jokainen oppii koneen käytön...

Käyttäjän Eila Männistö kuva

Psykiatriselle sairaanhoitajalle: Taidat itse väheksyä erikoistuneiden sairaanhoitajien työtä. Et todellakaan osaa tehdä meidän työtä, niin ettei potilaan turvallisuus siitä pahasti kärsisi. Mietippä seuraavan kerran, mitä päästät suustasi. Noin puhuu vain Ihminen, jolla ei ole mitään käsitystä työn vaativuudesta. Olet todella vaarallinen näille hoidettaville koronapotilaille. Emmekä me osaa tehdä sinun työtäsi. Terveisin anestesiasairaanhoitaja ja tehohoitaja

Käyttäjän Karim kuva

Minä en tulkinnut tuota tekstiä noin. Mutta joka tapauksessa haluan sanoa että psykiatrinen hoitotyö ei ole mitään yksinkertaista jutustelua saappaista. Meidän potilaamme ovat esim. Vakavien väkivaltarikosten kuten raiskausten tai insestin uhreja, raakaa väkivaltaa nähneitä ja kokeneita, aivovamman pään iskusta saaneita joilla on traumoja, itsemurhaa yrittäneitä jne. Se että osa on saanut hoitoa somatiikalla, ei ole heitä välttämättä parantanut. Olemme kokonaisuuksia ja esim. Jos potilaan pelkoa ei ymmärretä, saattaa hän saada verenpainetta alentavaa lääkettä vaikka tärkein apu olisi kriisihoito. Joka päivä mietimme, päätyyykö tuo pienen lapsen isä tekemään itsemurhan, miten auttaisimme ja ehkäisisimme . Terapeuttinen työmme on vaativaa, alalla vaaditaan runsaasti lisäkoulutusta. Myönnän että varmasti en osaisi hengityskonetta käyttää mutta alan arvostus ei ole vain tehohoidon jalustalle nostamista. Kaikki työ on tärkeää. Myös he ovat yhtä lailla sankareita jotka estävät vakavimmat asiat. Eivät vain hoida niitä. Elämä ja kuolema on kaikkialla. Psykiatrialle tuleva potilas on myös se syöpäsairas, diabeetikko, sydänsairas. Me huomioimme myös ne. Voin kertoa että tätä työtä ei pysty ketä tahansa tekemään. Somatiikan puolelle toivon että potilaat kohdataan ihmisinä, otetaam huomioon kokonaisvaltainen tilanne. Aivokasvainleikkaukseem menevältä vauvan äidiltä ei koskaan kukaan kysynyt, mitä hän ajattelee. Mitä hän pelkää. Hän on käynyt terapiassa 3 vuotta siksi että ei tullut kohdatuksi ja ymmärretyksi vakavassa tilanteessaan. Hän koki turvattomuutta. Verenpaineen mittaaminen antoi vääriä arvoja, olihan hän ahdistunut ja paniikissa. Kukaan ei sitä kysynyt. Että kyllä. Mekin jatkamme monesti niitä töitä mitä muualla jäänyt kiireessä tekemättä.

Käyttäjän Kalle kuva

Toivon että tämä näkyy myös palkassa, hoitohenkilökunnan arvostuksessa ja resurssien kuntoon laittamisessa 🙏 ei täällä kiitoksella elää 🙏

Käyttäjän Joonas  kuva

Harva hoitaja on eturivissä tässä tilanteessa. Jos haluamme parempia palkkoja on työstä maksettava vaativuuden mukaan. Ei voi olla niin että teholla dialyysejä tai ecmohoitoja osaava saa käytännössä saman kuin istut psykanosastolla todella simppelissä hommassa. Maksetaan vaativuuden mukaan. Korjaantuu palkat jo sillä. Muutenhan työaika esim on kohdallaan. Viikkotyöajasta kun vähentelee ruoka- ja kahvitauot sekä ne osastojen yhteiset aamupalahetket niin käytännöntyössä ei paljoa viikossa tarvitse viihtyä. Siihen nähden palkka kohdillaan

Käyttäjän Arvostetaan kolleegaa kuva

Kyllä psykiatrisiakin osastoja on vaativuudeltaan erilaisia, yhtään todella simppeliä kuitenkaan tuskin on. Psykiatrinen hoitotyö on on vaativaa siinä missä ihan mikä tahansa muukin hoitotyö, etenkin osastolla. Tosin eri tavalla kuin esim. tehohoito, mutta siellä teholla on tekijöitäkin todella reilusti enemmän. Aina ei edes ehdi pitää taukoa ja mitään aamupalahetkiä ei ole koskaan ollutkaan.

Käyttäjän Jusa kuva

Ne kahvitauot 1x10min ja ruokatauko 1x20 min kuuluvat iha lakisääteisesti työaikaan... Ja palkja ei todelkakaan riuttävä mutta jos päättäjät on päättäneet ajaa terveydenhuollon alas niin ei siinä sillon mitään mahda.. Muistaakseni terveydenhuollon palkkoihin on butjetoitu 0€ eli kuvastaa juuri sitä arvostusta mikä hoitotyltä kohtaan on vallalla. Kyllä nyt ollaa käsi ojossa hoitoa vailla. Nyt olisi korkea aika ottaa hoitajien asia haltuu. Voin sanoa että kun kirjoitin irtisanoutumislomakkeen alle niin samalla henkinen paine alkoi hellittämään kuitenkin 20 vuotta vanhustyössä on jo riittävä aika huomata että ei kellään ole edes tarkoutus muuttaa hoitajien palkkausta sillä niillä muutaman euron korotuksilla ei ole juurikaan mitään virkaa. Voin sanoa että alanvaihto kannatti niin taloudelliseti kuin muutenkin ja voun suositelka kaikille hoitajille on sitä elämää "sairaalan" ulkopuolellakin ja mahdollisuus päästä hyville ansioille👍 tsemppiä teille jotka vielä jaksatte alle 2000€/kk palkalla pakertaa 3vuorotyötä ja vastata ihmisten hyvinvoinnista minulka siihen ei voimat riittäneet.

Käyttäjän Leena kuva

Kuulepas nyt on parempi pitää suu kiinni jos ei tiedä psykiatrisesta työstä mitään. Tervetuloa kokeilemaan tätä työtä.

Käyttäjän Sara kuva

Epäkollegiaalista psykiatrian hoitotyön aliarvostamista. Itse en työskentele psyk. osastolla vaan akuuttisairaanhoidon osastolla.
Olen kyllä samaa mieltä, että palkkaus pitää olla haasteiden ja erityisosaamisen mukainen, mutta yhtäkään hoitotyön alaa en pitäisi simppelinä hommana.

Käyttäjän Marika  kuva

Sama mieltä, kollegiaalisuus kunniaan. Sitä on toisten arvostelija aika yksin, jos jokainen hoitaja ei hoitaisi leiviskäänsä, oli yksikkö mikä hyvänsä. Ja jokaisessa yksikössä on välillä tiukat paikat, nykyään useammin. Ihmisen kanssa, harvemmin koneen...

Käyttäjän Kauan alalla työskennellyt sh kuva

En ole vielä luonteeltaan simppeliä hoitotyön yksikköä tavannut, vaikka olen monenlaisissa hoitokonteksteissa työtä tehnyt. Sairaiden ihmisten parissa työskentely on vaativaa., ei helppoa tai simppeliä, tai sitten on itse vähän simppeli. Kauhistuttaa, jos ammattikunnan sisällä näin toinen toistemme työtä aliarvioimme. Ei ihme, että asiat on niinkuin ne on ja työn arvostus ja palkka sitä mitä se on.

Käyttäjän Ari kuva

Joonaksen lojaalisuus kollegoita kohtaan hivelee mieltä. Ilmiselvän tietämättömänä ja ylimielisenä hän voisi tunkea laitteensa ja ylisuuren egonsa hanuriin, koska ihmismieltä ja sen parissa työskentelyä haastavampaa on vaikea löytää. T. Simppeli psyk. Sh

Käyttäjän Ruuna kuva

Ei kait meistä kukaan voi aliarvioida nyt toisten työtä. Psykan työ ei ole mitään istumista. Se on vakavista mielenterveyden häiriöistä kärsvien hoitoa, se on sijaistraumatisoitumista ja välillä monisairaiden ihmisten kohtaamista. Korona on myös tälle potilasryhmälle haitallista, se lisää ahdistusta ja osalla on perussairauksia. Hoitotyö niin geriatrisella, teholl, synnärillä kuin psykalla on yhtä tärkeää. Tärkeää työtä on ennaltaehkäistä jotta tehohoitoon ei tarvitse joutua. Siinä avainasemassa ovat myös terveydenhoitajat ja kaikki hoitajat missä vain. Ei unohdeta nyt myös sitä että ihmiset tarvitsevat ennnen kaikkea turvallisuudentunnetta. Se koskee myös kaikkia. Psyykkinen hoito ei saa unohtua somatiikan puolelta.

Käyttäjän Psyk. Hoitaja kuva

Jos aletaan palkoista puhumaan, niin meitäpä on sellaisessakin psykiatrisella osastolla olevia hoitajia, jotka saa vaarallisen työn lisää. Ei vaativan, vaan vaarallisen. Saa tulla sitä simppeliä työtä aamupalahetkineen kokeilemaan! Minä tarjoan sen aamupalan ja potilaat sen "simppelin"!

Käyttäjän Yksi lähihoitaja vain... kuva

Siis mitkä tauot? Ne on meidän alalla ihan urbaani legendaa... Hyvä kun vessassa ehdit käydä. Se on jo ihan luksusta jos hetken ehtii istumaan taukohuoneessa ja juomaan kupin kahvia. Joo, tauot on lakisääteisiä mutta meillä hoidetaan asiakkaat ensin ja sitten vasta mietitään niitä omia taukoja. Tällä hetkellä tilanne on se että resursseja on joka paikassa liian vähän ja hoitajat ylityöllistettyjä. Tähän nyt sitten vielä päälle joku koronavirus epidemia niin tästä on simppeliyys aika kaukana, oli sitten kyse akuuttiyksiköstä tai psykiatrisesta yksiköstä. Mä ainakin henkilökohtaisesti arvostan psykiatristen hoitajien työtä aika korkealle silllä itse en siihen kykenisi. Ei se ole pelkkää istumista. Sen verran olen itsekkin törmännyt omassa työssäni psykan puolen asiakkaisiin että tiedän miten henkisesti kuormittavaa se työ on. Ja yhä useampi hoitaja jää saikulle nimenomaan sen takia ettei oma pää kestä sitä kuormitusta. Just saying... Ei vähätellä kenenkään työtä, eihän? Varsinkaan jos ei ole omakohtaista kokemusta mitä se työ oikeasti on. Tsemppiä vaan kaikille hoitajille jotka nyt työskentelee siellä etulinjassa. Ei ainoastaan nyt koronaviruksen aikana vaan ihan muulloinkin.

Käyttäjän Akuutti-ja tehohoitaja+ psykiatrinen sh  kuva

Tervetuloa psykiatrian akuuttiosastolle kokeilemaan: Siellä voi olla yhtäaikaa toistakymmentä eri asioiden takia SULJETULLE osastolle otetua potilsta. Näistä osa umpipsykoottisia, osa maanisia, osa epävakaita jne. Näiden kanssa hoitajat koittavat pitää tilannetta rauhallisena, jotta eristämisiin ei tarvisi mennä. Kokemuksesta voin kertoa, että usealla eri somaatikanosastolla potilaidemme kanssa vierailleena ja aiemmin työtätehneenä, suurimmalla osalla hoitajista iskee "pelko persuuksiin" jos potilaan papereissa lukee esim. skitsofrenia tai bibolaarihäiriö. Olen myös somatiikanpuolen akuuttihoitajan opinnot suorittanut, joten en väheky ollenkaan myös heidän- enkä kenenkään muiden työtä. Jokainen meistä on pro siinä omassa hommassamme!

Käyttäjän Mirka kuva

No huh huh! Kuinka kehtaat tuollaista suustas päästää ? Vissiin et ole psykiatrisella ikänään työskennellyt . Onpa upeaa kollegiaalisuutta, Joonas! Ole ylpeä itsestäsi!

Käyttäjän Sorina kuva

Näinhän se on! Kiitos vie pitkälle mutta tulos vastuussa kun hoitajat ovat tässä kohtaa, niin täytyy ehdottomasti miettiä muutakin tapaa kiittää kuin käden puristus.
Kiitos omasta puolestani nyt kuitenkin sote/kola porukoillle, näin somen välityksellä🌹

Käyttäjän Silja kuva

Saatikaan sitä, että meidät voidaan pakottaa ylitöihin. Olisinpa joskus muinoin valinnut sen ranskan- ja englanninopiskelun.

Käyttäjän Ritva kuva

Eduskunnan kyselytunnilla kysyttiin, onko mahdollista, että eläkkeellä olevaa hoitohenkilökuntaa kutsuttaisiin kriisitilanteessa töihin. Eikös eläkeläiset kuulu riskiryhmään koronan suhteen.

Käyttäjän Late kuva

Entäs laitoshuoltajat, erityisesti he, jotka siivoavat eristyspotilaiden huoneita? Mihin heidät on unohdettu? Laitoshuoltajat sentään siivoavat, pitävät huolen puhtaus tasosta, huolehtivat ruuasta ja ruokailuvälineistä, vievät roskat ja pyykit pois... Ilman heitä ei toimisi sairaala pätkääkään!

Käyttäjän Marika  kuva

Siivouksesta ei saa vähentää! Sitten ollaan kökössä tilanteessa. Arvostus kohdilleen. Siivoojilla sairaalassa on suuri ammattitaito.

Käyttäjän Jasu kuva

Nii on just noi. Täs unohdettiin sairaalas muita ammattiryhmii. Mites että kuka kans hoitaa että laitteet toimii ja yleensä tekniikka. Turha Sin on eristykseen tai leikkaus saliin potilasta viedä jos pitää saada jonkinlainen ns. Ilma eristys tilanne. Nappii painamalla.. Entä jos ei toimi

Käyttäjän Silja kuva

Juuri näin. Meillä ei ainakaan ole tapahtunut mitään tuolla saralla. Ja kun kouluja ym. suljetaan niin sieltä vapautuu siistijöitä. Eivät vain osaa sairaalasiivousta.

Käyttäjän Hoitaja kuva

Saa nähdä miten kotihoidon käy, nyt jo yhdessä vuorossa tehty neöjän ihmisen työt. Taukoja ei ehdi pitää, sijaisia ei tahdo saada, lääkevirheet on arkipäivää kiireessä. Tuohon hoitajien mahdolliset koronakaranteenit, niin voi taivas varjele..
Täytyy myös realiteetti olla mukana, ja sehän on puuttunut esim.henkilökuntamäärässä vuosia.

THL:n mukaan vielä hetki sitten oli erittäin epätodennäköistä, että koronavirus tänne Suomeen tulee, seuraavaksi tuuditettiin päivänselvää levinnäisyysasiaa, että luottaa siihen ken uskaltaa.

Kissa se kiitoksella elää, tämä hoitsu ei.

Käyttäjän Ex-hoitsu kuva

Ikävä etten voi kentälle tulla apuun, olen juuri lääkelaskut suorittanut sairaanhoitaja kenen ura vietiin kun kieltäydyin influenssarokotuksesta. Tästä kieltäydyin koska en hoida ketään lähikontaktissa eikä hoidettavat kuulu riskiryhmään. Mutta uuteen ammattiin opiskelu jatkuu ja ala vaihtuu, vielä kun saisi sairaanhoitajan oikeudet poistettua valvirasta niin ei voisi edes pakkolailla sairaanhoitajan töihin pakottaa.

Käyttäjän Melis kuva

Flunssaoireisia hoitajia ei testata koronan varalta. Jäämme siis kotiin sairastamaan, saatamme altistaa perheenjäsenemme. Meillä ei ole tietoa, milloin saamme palata takaisin töihin. Olen hämmästynyt! On kuitenkin tärkeää ettei yhtään työkaveria tai potilasta altistu. Nyt en ymmärrä. Meitä pitäisi suojella mutta ilman testejä emme voi lieväoireisina tietää, pitäisikö olla ns. Eristyksissä.

Käyttäjän hoitsu kuva

Totta. Aiemmin esimies pakotti töihin ripulissa, kuumeessa ja jalka paketissa, ei yhtään miettinyt tarttuuko vanhuksiin. Nurinkurista jotenkin kun vertaa nykytilanteeseen.
Hain ihan muun alan työtä tässä joku aika sitten, ja lähinnä sääliksi käy kiltit hoitajat jotka repii kaiken selkänahastaan.. ette sen kirkkaampaa kruunua saa jos sanotte ei.

Thl:n johtaja kyllä käänteinen malliesimerkki miten ei lietsota pelkoa..

Onnea vaan kaikille hoitajille tulevaa tilannetta varten, kun coronavirus ryöpsähtää kunnolla jylläämään, kyllä kiitän onneani että olen ihan muun alan työssä josta ei niin vain pakoteta poikkeustilatyöhön :D

Käyttäjän Sisar valkoinen kuva

Nyt tärkeinpänä tehyn tehtävänä näkisin selkeytykset ja hoitajien puolen pidon siitä että työtä on turvallista tehdä. Onko suojavaatteita ja käytetäänkö niitä who:n ja parhaan tutkimustiedon mukaan oikein? Tilataanko kaikki suomalaiset tuotettavat suojavaatteet sairaaloiden käyttöön? Jos sairastuu/tai pitää yksinhuoltajana jäädä hoitamaan lasta niin miten rahallinen korvaus? Kuinka valtio/työnantaja voivat siirtää pakkotyöhön yksiköiden välillä? Millaista perehdytyst tehy vaatii?

Palkkaneuvottelut siirto nyt syksyyn ja hoitajien turvallisuus etusijalle.

Käyttäjän Ruuna kuva

Juurikin näin. Meitä ei nyt tunnuta infoavan lainkaan yksikkökohtaisrsti. Puolison firma tehnyt viikkoja sitten ne toimet, mitä nyt vasta hoitoalalla pohditaan. Toivon Tehyn luottamusmiehiltä nyt tiukkaa otetta. Jos olemme kuumeisia, miksi thl suosittaa testaamista koronan varalta mutta sairaanhoitopiirit eivät? Miksi laitetaan karanteeniin samaan aikaan kun joukossa voi olla koronaa sairastava oireeton lääkäri tai hoitaja, jopa laitosapulainen?

Käyttäjän Ex-hoituri kuva

Kunnioitan teistä jokaista erikoisalaan katsomatta. Pahoin pelkään, että nähtänee tilanne "käytä hyväksesi tarpeessa ja hylkää sitten". Toivottavasti COVID19 ei aiheuta suurta lommoa ihmiskuntaamme.

Käyttäjän Minä kuva

Työnantajani, eli keskisuuri kaupunki Varsinais-Suomessa, antoi 7 päivän karanteeni - ohjeen sote-puolen työntekijöille, eli poikkeaa siis Thl:n 14 päivän ohjeesta tarkoituksella. Lisäksi vanhuspalveluiden hoitajilta on kyselty lapsista ja puolisosta, jotta voidaan velvoittaa töihin. Lisäksi hoitajia on ollut jo kipeänä töissä, kun johdon linja on ettei hoitajat voi jäädä kotiin ilman työterveyshuollon käyntiä, ja työterveyshuolto ei anna akuuttiaikoja, kun se on ruuhkautunut. Muille kansalaisille on ohje, sairasta kotona, mutta me hoitajat joudumme menemään oman terveytemme uhraten töihin. Tämä epätasa-arvoinen kohtelu saa miettimään ammatinvalintaa. Ja kun nettopalkkakin on sitä mitä se on, 1590€ verojen ja muiden pakollisten maksujen jälkeen, ei paljon naurata.

Käyttäjän kätevä höylä kuva

HOITAJILLE TUPLA PALKKA JOS VAADITAAN TÖIHIN MENEMÄÄN KUN MUUT JÄÄ KOTIIN !!!!!!!
HOITAJA ALISTUU TÄYSIN TÄHÄN??? HULLUUTTA ! IHAN KUIN HYPÄTTÄISIIN JA KATSOTAAN KUKA KUOLEE.
ME HEITTÄÄNNYTÄÄN ALISTISTUKSELLE. SIITÄ PITÄÄ MAKSAA!

Käyttäjän Mistä näitä Caps Lock -huutajia aina nousee pramille. kuva

Onko kuitenkaan pakko huutaa isoin kirjaimin. On meille kaikille mukavampi lukea tavallista tekstiä ja asia tulee silti selväksi.

Käyttäjän HHHd kuva

Jep. Missä näkyy se hoitajien tärkeä työ näinä aikoina(ei ainakaan palkassa) ja siivoojien ja bussikuskien ja kaupan työntekijöiden. Alle 2000palkalla kun muut on "etä" töissä. Eli suoraan sanottuna kalsarit kourassa sängyssä. Ja turha tulla iniseen että kyllä tässä kotona töitä tehdään, ihan on monta ystävää etä töissä ja opiskelijana. Sanovat että tässähan tää menee, netflixiä katsellessa ja välillä 30min palaveri yms. Nyt jos koskaan pitäis palkat laittaa kuntoon.

Mainos
Mainos