Negatiivinen positiiviseksi

Kuvateksti
Kuva: Kuvia Suomesta / Joona Kotilainen

Sairaan(hyvä)hoitaja bloggasi tarttuvasta negatiivisuudesta. Hän kuvasi valittamisen tarttuvan kuin norovirus sesonkiaikaan. Se on hyvin sanottu.

Ympäristön negatiivisuus tarttuu ihmisiin. Voi toki yrittää olla positiivinen, iloinen ja tulevaisuuteen uskova muiden murjottaessa. Se onnistuu harvoin, koska vastakaikua ei ole.

Negatiivisuudesta on eittämättä haittaa, mutta voiko siitä olla myös hyötyä? Osa vannoo, ettei pessimisti pety. Sillä halutaan kai sanoa, että pettymystä vältellen ei eletä ihan täysillä.

Toisten mielestä pessimisti on realisti. Mutta onko uhkakuvien maalailu aina realistista? Pystymme kuitenkin joltain osin vaikuttamaan, miten näemme maailman ja miten suhtaudumme elämään.

Sairaan(hyvä)hoitaja jatkaa pohdiskelua. Hän kirjoittaa: ”jos suuntaisimme kahvihuoneen nurkassa valittamiseen kuluvan energian rakentavaan keskusteluun ja muutokseen, mitä saisimme aikaan?”

Niinpä.

Tekisimme ehkä muutaman huti- ja ylilyönnin enemmän, mutta voisimme varmasti paremmin. Olisimme onnellisempia, avoimempia ja iloisempia. Työt sujuisivat ja vastaan tulijoita moikattaisiin. Negatiivisen ihmisen mielestä tällaiset jutut ovat humpuukia.

Noh, on tunnustettava, ettei ihminen joka siunaaman hetki jaksa olla yhtä Naantalin aurinkoa. Elämässä on hetkiä, jotka ovat surullisia, epämukavia ja vakavia.

Mutta ymmärsin Sairaan(hyvä)hoitajan kirjoituksesta, että on kyse elämänasenteesta.

Hän kirjoittaa hienosti: ”maailmassa on paljon negatiivisia asioita, joista vakavimmat ovat meidän onneksemme kaukana täältä Suomesta.”

Tietenkin vakavimmat asiat nojaavat jokaisen henkilökohtaiseen mielipiteeseen, mutta ei Suomessa esimerkiksi sodita. Se negatiivisestikin ajattelevan ihmisen on myönnettävä.

Onko Suomessa siis tilaa positiivisille ihmisille ja positiiviselle ajattelulle?

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.