Sairaanhoitajan salaisuudet herättävät ihastusta ja närää

Kuvateksti
Kuva: Pexels

Tällä viikolla Mainio-blogissa käsiteltiin kuutta salaisuutta, jotka sairaanhoitaja potilaana tietää. Blogikirjoitus herätti runsaasti huomiota ja sitä jaetaan edelleen ahkerasti sosiaalisessa mediassa. Teksti jakoi myös mielipiteitä, osa ihastui ja osa ärsyyntyi. Jutusta syntynyt palautetsunami sosiaalisen median eri kanavissa on mielenkiintoista luettavaa.

Ihastuneet lukijat olivat sitä mieltä, että teksti osui naulan kantaan. Se ei olisi voinut enempää kuvata sairaanhoitajien ajatusmaailmaa. Ihmettelijät eivät löytäneet itseään ihan jokaisesta kohdasta. Ärsyyntyneet taas vertasivat Mainio-blogin juttua hömppälehtien artikkeleihin.

Niin tai näin, yhdestä asiasta lukijat olivat varsin yksimielisiä. He allekirjoittivat luettelon viidennen kohdan, joka koski opiskelijoita: sairaanhoitaja suostuu yleensä siihen, että hänen hoidossaan on mukana hoitaja- tai lääkäriopiskelija. Hän tietää, kuinka paljon opiskelija tarvitsee käytännön treeniä tullakseen taitavaksi työssään. Onhan sairaanhoitaja seissyt aikanaan opiskelijan työkengissä. Erityisesti Mainio-blogia lukevat tulevat kollegat olivat näistä kommenteista mielissään.

Usea blogikirjoitusta kommentoinut hoitaja olisi vaihtanut tekstiin vähän kieli poskessa yhden kohdan. Sen, että hoitoalalla työskentelevät hakeutuvat itse pitkin hampain hoitoon. Ensin kokeillaan kaikki hoitokeinot ja käsikauppalääkkeet kotona, oli potilas sitten hoitaja itse, hänen puolisonsa tai lapsensa. Ainakaan pyhinä tai päivystysaikoina ei haluttu ”rasittaa” terveysalan töissä paahtavaa henkilökuntaa omilla vaivoilla.

Toinenkin asia pisti kommenteissa silmään. Moni hoitaja pyrki potilaana ollessaan pitämään ammattinsa omana tietonaan. Terveysalan henkilökunta kun oli olettanut potilaana olevan hoitajan tietävän jo valmiiksi kaiken sairaudestaan, sen hoidosta ja lääkityksistä.

Moni toivoi tulevansa terveydenhuollossa kohdelluksi kuin kuka tahansa potilas. Yksikään hoitaja kun ei hallitse jokaista terveydenhuollon erikoisalaa. Terveydenhuollon vastaanotolla meistä jokainen on potilas, eikä ammattikoulutus säästä yhtäkään ihmistä esimerkiksi sokilta, surulta tai kivulta. Lisäksi potilaskokemus auttaa hoitajaa astumaan helpommin hoitamiensa potilaiden saappaisiin.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.