Varhaiskasvatukseen tarvitaan lisää luottamusmiehiä

Tänä syksynä kuntien varhaiskasvatuksessa työskentelevät tehyläiset valitsevat itselleen uudet luottamusmiehet. Luottamusmiehille on nyt tavallistakin enemmän tarvetta.

Kuvateksti
”On tärkeää, että jokaiseen kuntaan saadaan tehyläinen luottamusmies”, sanoo Tehyn järjestöasiantuntija Jussi Laasola.
Kuva: Outi Kainiemi

Tänä syksynä valitaan uusia luottamusmiehiä kuntiin.

”Sote-uudistuksessa siirtyi paljon luottamusmiehiä hyvinvointialueille. Nyt tarvitsemme uusia luottamusmiehiä kuntiin”, sanoo Tehyn järjestöasiantuntija Jussi Laasola.

Luottamusmiehet neuvovat ja auttavat tehyläisiä työsuhdeasioissa ja työhyvinvoinnin parantamisessa. He myös neuvottelevat työnantajan kanssa työsuhteeseen liittyvistä asioista.

”Luottamusmies on avainasemassa valvomassa tehyläisten etuja. Koska monista asioista neuvotellaan paikallisesti, on tärkeää, että jokaiseen kuntaan saadaan tehyläinen luottamusmies.”

Laasola korostaa, että tehtävään lähteäkseen ei tarvitse valmiiksi olla mikään edunvalvonnan asiantuntija.

”Tehy tarjoaa kattavan koulutuksen, johon saa osallistua työajalla. Apua saa aina.”

Laasola on taustaltaan sairaanhoitaja ja toiminut luottamusmiehenä Husissa.

”Aloittaessani olin Tehyn jäsen, mutta en muuten toiminnassa mukana. Tekemällä ja kursseilla oppii. Luottamusmiehenä oli ihanaa, kun pystyi ratkomaan jäsenten ongelmia heidän eduksensa. Tehtävässä saa perspektiiviä työhön ja pääsee näkemään asioita, joita ei rivityössä näkisi.”

Luottamusmiesvaaleista vastaavat ja tiedottavat ammattiosastot.

”Jos et tiedä, onko työpaikallasi ehdokasta, ole yhteydessä ammattiosastoosi. Äänestäjänä tehtävään kannattaa valita ihminen, jonka haluaa ajavan asioitaan.”