Kikkailu uhkaa turvallisuutta - Kysin tehyläiset marssivat ulos

Kuvateksti
Kysin teho-osaston, päivystyspoliklinikan ja näihin tiiviisti liittyvien muiden osastojen hoitohenkilökunta marssi ulos työpaikaltaan tänään kello 15:n jälkeen.

Kysin tehyläiset marssivat tänään ulos vastalauseena työnantajan suunnitelmille muuttaa organisaatiota. Tehyläisten mukaan säästötoimet vaarantavat potilasturvallisuutta.

Kysin tehyläiset vastustavat työnantajan kaavailemia organisaatiomuutoksia. Tehyläisten mielestä työnantajan suunnitelmat laajentaa hoitotyönpalveluyksikköä vaarantavat potilasturvallisuutta.

Työnantaja kaavailee ottavansa uuden järjestelyn käyttöön teholla ja päivystyksessä. Vastaavaa noudattavat jo vuodeosastot, poliklinikat ja Naistenkeskus.

Järjestelyssä hoitohenkilöstön määräaikaiset ja sisäiset sijaiset on siirretty hoitotyönpalveluyksikköön. Tämän vuoksi osa henkilökunnasta on osaston osastonhoitajan alaisuudessa ja osa palveluyksikön alaisuudessa.

– Tässä tavoitellaan säästöjä vähentämällä määräaikaisia, kun perusosastoilla vedetään miehitys minimiin, arvioi ammattiosaston puheenjohtaja Sirpa Humaloja.

Puheenjohtajan mukaan hoitohenkilöstö pelkää, että järjestely heikentää hoidon laatua ja johtaa potilasturvallisuuden heikkenemiseen. Tehon ja päivystyksen hoitajilta on tähän asti vaadittu hoitotyön erityisosaamista ja pitkää työhön perehdytystä. Siirrettävästä henkilöstöstä monet ovat toimineet osastoilla useita vuosia. Yksiköiden täysivaltaisina osaajina he ovat olleet kehittämässä hoitotyötä, toimintatapoja ja ohjaamassa alan opiskelijoita.

Yt-lain mukaiset kuulemiset alkoivat tänään kello 13.

Kuva: Pentti Vänskä