”Lakkoilen sekä omasta että tyttäreni puolesta” – Tehyläiset kokoontuivat lakkokahviloihin

”Tekemästämme raa’asta työstä tarvitsemme oikeasti lisää rahaa”, sairaanhoitaja Petra Iwaola sanoo.

Kuvateksti
Sairaanhoitaja Petra Iwaola tuli Helsingin lakkokahvilaan yhdessä tyttärensä Naomin kanssa. Naomi aikoo isona ensihoitajaksi.
Kuva: Jukka Rapo

Tehy järjesti lauantaina lakkokahviloita kuudella paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Oulussa.

Helsingin lakkokahvilassa kauppakeskus Triplassa kävi päivän mittaan noin 300 tehyläistä vaihtamassa ajatuksia ja tapaamassa Tehyn asiantuntijoita. Asiantuntijat olivat paikalla vastaamassa lakkolaisten kysymyksiin.

Sairaanhoitaja Petra Iwaola oli saapunut lakkokahvilaan yhdessä 3-vuotiaan tyttärensä Naomin kanssa.

”Naomi oli päiväkodissa todennut, että hänestä tulee hoitaja ambulanssiin. Lakkoilen siis sekä omasta että tyttäreni puolesta.”

Petra Iwaola työskentelee Helsingin Meilahdessa infektiotautien poliklinikalla.

”Olemme todellakin lakon puolesta. Ja todella ylpeitä Tehyn puheenjohtajasta Millariikasta. Ensimmäinen sovintoehdotus oli häpeällinen. Haluamme parannusta palkkoihin ja lisää työntekijöitä. Tekemästämme raa’asta työstä tarvitsemme oikeasti lisää rahaa”, Petra Iwaola sanoo.

”Olemme olleet alimiehityksellä puoli vuotta. Nyt ajamme etuamme.”

Helsingin lakkokahvilassa oli paikalla myös Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen tapaamassa tehyläisiä ja jakamassa tuntemuksia siitä, millainen sote-ala on nyt. 

”Olen niin täynnä voimaa kohdattuani satoja upeita kollegoita”, hän sanoo ja jatkaa: ”Nyt on paljon pelissä. Kysymyksessä on sosiaali- ja terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen tulevaisuus.”

Tehyn ja SuPerin perjantaina alkaneessa lakossa on 25 000 hoitajaa.