”Riittääkö lapsille syliä ja turvaa?” – Sadat vanhemmat kerääntyivät mielenosoitukseen varhaiskasvatuksen puolesta

Vanhemmat vaativat välittömiä ratkaisuja varhaiskasvatuksen kriisin ratkaisemiseksi.

Kuvateksti
Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen puhutteli puheenvuorossaan eturiviin kerääntyneitä varhaiskasvatuksen pieniä asiakkaita.
Kuva: Maria Tuominen

Sadat varhaiskasvatuksen tilanteesta huolestuneet vanhemmat lapsineen kerääntyivät keskiviikkoiltana Helsingin Senaatintorille osoittamaan mieltä varhaiskasvatuksen puolesta. Kyltein ja ilmapalloin varustautuneet mielenosoittajat vaativat Helsingiltä välittömiä ratkaisuja, joilla korjataan resurssipulaa, parannetaan työoloja ja taataan lasten turvallisuus.  

Varhaiskasvatus vai -säilytys? kylteissä kysyttiin. Päättäjä, älä kiusaa pieniä lapsia!

"Minua huolettaa, riittääkö lapsille syliä ja onko heillä turvallinen olo. Ammattilaiset ovat kyllä hyviä ja voittaneet sekä lapsen että vanhemman luottamuksen, mutta varsinkin pientä lasta on tuntunut vaikealta viedä hoitoon, kun resursseista on puutetta", sanoi Katariina Muhli, joka oli saapunut paikalle vähän alle kaksivuotiaan lapsensa Hetan kanssa.

Mielenosoituksessa kuultiin poliitikkojen puheenvuoroja, mutta ne eivät heti Katariinaa vakuuttaneet.

"Täytyy toivoa, että ne eivät jää vain vaalipuheeksi."

Tehy oli mukana tukemassa tapahtumaa, ja puheenjohtaja Millariikka Rytkönen puhutteli puheenvuorossaan eturiviin kerääntyneitä haalariasuisia lapsia.

"Te olette se kallis lasti, josta lastenlaulussakin puhutaan. Tämän ei pitäisi olla näin, että lasten pitää tulla vaatimaan laadukasta varhaiskasvatusta", hän totesi ja muistutti, että varhaiskasvatuksen kriisi ratkeaa palkkojen korottamisella ja työolojen korjaamisella. 

Vanhempia ja lapsia mielenosoituksessa Senaatintorilla

 

Vanhempia ja lapsia mielenosoituksessa Senaatintorilla