Sanna Marin nosti esiin sote-alan väkivallan

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin jakoi Tehyn Nyrkkisääntö-kampanjan julkaisun miljoonalle Instagram-seuraajalleen.

Kuvateksti
Tehyn Nyrkkisääntö-kampanja tuo esiin sote-alan väkivaltaa.
Kuva: Tehy, Sanna Marinin kuva Jukka-Pekka Flander

Suomen entinen pääministeri Sanna Marin jakoi Tehyn Nyrkkisääntö-kampanjan julkaisun Instagramissa. Marinilla on siellä miljoona seuraajaa. Marinin tekemä julkaisu näkyy Instagramin Tarinat-osiossa, jossa julkaisut pysyvät nähtävillä vuorokauden. 

Tehyn maanantaina alkanut Nyrkkisääntö-kampanja tekee näkyväksi väkivaltaa, jota sosiaali-, terveys- ja varhaiskasvatusalan ammattilaiset kohtaavat työssään. Marin jakoi tarinoissaan tämän Tehyn julkaisun:

 

Sote-alan ammattilaiset ja sosiaalisen median vaikuttajat ovat osallistuneet Tehyn Nyrkkisääntö-kampanjaan julkaisemalla itsestään kuvia silmä mustaksi meikattuna tai nyrkki silmän edessä. Kampanja vaatii työnantajia noudattamaan työsuojelulakeja ja takaamaan mahdollisimman turvallisen työympäristön jokaiselle työntekijälle. Tavoitteena on myös nostaa aihe poliittisten päättäjien pöydälle ja ajaa muutoksia niin rikos- kuin työlainsäädäntöön. 

Lue lisää:
Nyrkkisääntö-kampanjan sivut