Tehy: Suurimpien kaupunkien varhaiskasvatukseen lakko

Tehy on päättänyt lakosta suurimpien kaupunkien varhaiskasvatuksessa. Kaksipäiväinen poliittinen lakko vastustaa lakia vientivetoisesta työmarkkinamallista.

Kuvateksti
Tehyläiset osoittivat mieltään hallituksen suunnitelmia vastaan marraskuussa.
Kuva: Jukka Rapo

tehy on päättänyt kahden vuorokauden lakosta suurimpien kaupunkien varhaiskasvatuksessa. Poliittisella työtaistelulla vastustetaan hallituksen lakivalmistelua vientivetoisesta työmarkkinamallista ja muita hallituksen kaavailemia työelämäheikennyksiä.

Työnseisaus koskee Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion, Oulun, Joensuun, Porin, Rovaniemen, Kauniaisten ja Vaasan kaupunkien sekä Mustasaaren kunnan kaikkia varhaiskasvatuksen yksiköitä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Lakko alkaa tiistaina 13.2.2024 klo 00.01 ja päättyy keskiviikkona 14.2.2024 klo 23.59. Viranhaltijat on rajattu työtaistelun ulkopuolelle.

"Hallituksen suunnitelma sementoida hoitajien palkkakuoppa lainsäädäntöön on ennennäkemättömän törkeä. Se ei käy meille", sanoo Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehy on edelleen valmis neuvottelemaan hallituksen, työnantajaleirin ja palkansaajaosapuolten kanssa vaihtoehdoista uudeksi työmarkkinamalliksi.

Edellisen kerran Tehy vastusti vientivetoisen palkkamallin kirjaamista lakiin poliittisella lakolla pääkaupunkiseudun kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä 31.1.2024–1.2.2024.

Lue lisää

Työtaistelut hallituksen lakiesityksiä vastaan