Uusi Maija Anttilan rahasto tukee hoitajien tekemää hoitotyön tutkimusta

Anttilan rahasto on tiettävästi ensimmäinen hoitotieteellistä tutkimusta tukeva rahasto Suomessa.

Kuvateksti
Sairaanhoitaja ja hoitoalan koulutuksen kehittäjä Maija Anttila täyttää tänään 80 vuotta. Hänen nimeään kantava rahasto jakaa tulevaisuudessa rahaa hoitotyön tutkimukseen.
Kuva: Leena Louhivaara

Kansan Sivistysrahastoon on perustettu uusi rahasto: Maija Anttilan rahasto. Sen tarkoituksena on jakaa apurahoja ja tunnustuspalkintoja ja tukea niiden avulla hoitohenkilökunnan tekemää hoitotyön tutkimusta ja tohtorin tutkintoon johtavia opintoja.

Anttilan rahasto on tiettävästi ensimmäinen hoitotieteellistä tutkimusta tukeva rahasto Suomessa. Sen pääoma rakentuu Maija Anttilan tulevasta testamenttilahjoituksesta ja kertyneistä lahjoituksista.

Sairaanhoitajataustainen Maija Anttila toimi 27 vuotta Sairaanhoitajaliiton ja Tehyn palveluksessa. Hän on ollut kehittämässä ja suunnittelemassa hoitoalan korkea-asteen koulutusta ja tutkimusta.

”Suuri rakkauteni on tämä ammattikunta ja tehyläiset”, Maija Anttila sanoo.

”Urani aikana minulle on kirkastunut, miten merkittävää koulutus ja tutkimustyö on. Toivoisin, että alan tutkimustietoa voitaisiin hyödyntää ja tehdä näkyväksi entistä paremmin.”

Rahaston avulla Maija Anttila haluaa kiittää hoitoalan ammattilaisia.

”Minkä olen saanut ammattikunnalta, voin nyt antaa takaisin.”

Maija Anttila täyttää tänään 80 vuotta ja toivoo, että mahdolliset muistamiset ohjataan rahastoon, jolla tuetaan hänen rakastamansa alan tutkimusta.

”Kukkakimppuja ei tarvitse lähetellä. Nekin rahat on parempi laittaa rahastoa kartuttamaan”, hän hymyilee.

Anttila kannustaa nuoria hoitoalalle, jota hän pitää aivan ainutlaatuisena.

”Niin lähelle ihmistä ei pääse missään muussa ammatissa. Tämä ammatti opettaa sekä elämistä että ihmisen lähellä olemista.”

 

Maija Anttila täyttää 80 vuotta 21. päivä syyskuuta. Onnittelut voi ohjata uuteen Maija Anttilan rahastoon hoitotyön tutkimusten ja väitöskirjojen tukemiseen tilille FI85 1521 3000 0060 09, tiedonantoon: Maija Anttila. Lahjoituksen voi myös tehdä KSR:n lahjoitussivulla.