Vanhemmat osoittavat tänään mieltä varhaiskasvatuksen puolesta – ”Tilanne on vakava”

”Varhaiskasvatuksen pelastaminen ei ole ydinfysiikkaa. Kyse on palkasta ja työoloista”, Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoo.

Kuva: Pia Hietamies

Varhaiskasvatuksesta huolissaan olevat vanhemmat kokoontuvat tänään osoittamaan mieltään Helsingin Senaatintorille. Vanhemmat vaativat Helsingiltä välittömiä ratkaisuja, joilla korjataan resurssipulaa, parannetaan työoloja ja taataan lasten turvallisuus.  

Tehy on mukana tukemassa tapahtumaa, ja Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen pitää siellä puheenvuoron. 

 

Mielenosoituksen järjestäneet Niina Pippuri, Paula Ojanen ja Jenni Mutanen toteavat mielenosoituskutsussa, että yhdenkään lapsen ei tule enää venyä, joustaa tai kärsiä varhaiskasvatuksen kriisin vuoksi.

”Nyt on aikuisten, päättäjien, vastuu ja velvollisuus ratkaista tilanne.”

Myös STTK peräänkuuluttaa päättäjiltä ratkaisuja. 

”Varhaiskasvatuksen tilanne Helsingissä on vakava, mutta sitä se on muissakin suurimmissa kaupungeissa. Ei ole liioittelua sanoa, että varhaiskasvatuksen työvoimapula on katastrofaalinen, eikä ongelma osoita laantumisen merkkejä”, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa.

”Hyvin toimivan varhaiskasvatuksen merkitys yhteiskunnalle on valtava ja sen arvo on tunnustettava. Lapsella puolestaan on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, joka koostuu turvallisesta kasvuympäristöstä, pysyvistä suhteista ryhmän aikuisiin ja lapsiin sekä osaavasta koulutetusta henkilöstöstä.”

Mielenilmaus alkaa Helsingin Senaatintorilla kello 17.