Viikon lakko tulossa Yhtyneet Medix -laboratorioihin

Tehy ja SuPer ovat työtaistelussa saadakseen työnantajan neuvottelemaan työehtosopimuksesta.

Kuvateksti
Tänään Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssa käynnistyi toinen päivän kestävistä lakoista. Ensimmäinen oli 19. joulukuuta. Kuva: Jaakko Martikainen

Uusi, viikon kestävä lakko uhkaa yritystä tammikuun 15. päivä, jolleivät työnantajaliitto Palta ja Yhtyneet Medix Laboratoriot suostu neuvottelemaan työehtosopimuksesta. Tehy ja SuPer ovat jättäneet lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle. 

Tänään Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssa käynnistyi toinen päivän kestävistä lakoista. Ensimmäinen oli 19. joulukuuta. 

Kyseessä on laillinen lakko, joka koskee kaikkea Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä tehtävää työtä ja kaikkia työsuhteita.

Työtaistelu on liittojen mukaan välttämätön, koska Palta ei halua neuvotella uudesta työehtosopimuksesta Tehyn ja SuPerin kanssa. Valtakunnansovittelija Minna Helle ei pidä sovittelua mahdollisena, koska työnantaja kieltäytyy neuvottelemasta.

Tällä hetkellä yrityksessä noudatetaan yksityistä laboratorioalaa koskevaa työehtosopimusta. Se on tehty elintarvike-, ympäristö- ja teollisuusaloille eikä sovellu kliiniseen laboratoriotyöhön. Lisäksi työsuhteen ehdot ovat heikommat kuin ne, jotka on aiemmin paikallisesti sovittu.