6 hyvän työkaverin merkkiä

Kuvateksti
Kuva: Pexels

Hyvät työkaverit ovat todella tärkeitä. Vietämme niin paljon aikaa työpaikalla, että suhteet työkavereihin vaikuttavat helposti elämään myös työn ulkopuolella. 

Seuraavana on kuusi asiaa, joista tunnistat hyvän työkaverin.

 

1. Hoitaa työnsä

Hyvä työkaveri hallitsee hoitotyön ja osaa vastata kuiskaukseesi ”mitä tuo tarkoittaa”. Hän ei selaile jatkuvasti älypuhelintaan, vaan tarttuu työtehtäviin. Hyvään työkaveriin voi aina luottaa, koska hän hoitaa työnsä tunnollisesti. Hän myös perustelee loogisesti, miksi jokin asia on tekemättä. Joutuessaan siirtämään työtehtävän muille, hän on tehnyt etukäteisvalmistelut, antaa työohjeet tai selkeän raportin työn saattamiseksi loppuun.

 

2. Hyvä ihminen

Hoitotyöhön tarvitaan hyviä tyyppejä. Sellaisia hoitajia, jotka ovat oikeasti mukavia ja hyviä ihmisiä. Hyvän työkaverin ei tarvitse olla mikään pyhimys, vaan ihan tavallinen ihminen, jolla on sydän paikallaan. Sellainen, joka on oikeudenmukainen, vetää uudet hoitotyöntekijät mukaan porukkaan, eikä juorua pahaa selän takana. Sellaisesta työkaverista huokuu hyvää henkeä, josta myös potilaat ja heidän läheisensä pitävät.

 

3. Taitaa huumorin

Hoitotyössä ollaan usein vakavien asioiden äärellä. Silloin huumorista voi olla apua. Kiireisessä hoitotyössä huumori pelastaa monelta hampaiden kiristelyn hetkeltä, auttaa sietämään stressiä ja haastavia tilanteita. Huumorin käyttö on taitolaji, jonka hyvä työkaveri osaa. Hän auttaa kaikkia viihtymään hoitotyössä hauskoilla kommenteilla tai viesteillä ja hersyvällä naurulla. Sellaisilla jutuilla, joita muistellaan vielä pitkän ajan kuluttua niin potilaan kotona kuin hoitajien ruokatauolla.

 

4. Pelastaa päivän

Jokaisella on joskus töihin mennessä maailman huonoin päivä. Hyvä työkaveri on silloin kuin lottovoitto. Hän saa olon piristymään ja huolet karkaavat takaisin sinne mistä ovat tulleetkin. Hyvällä työkaverilla on juuri oikeat sanat, jotka lohduttavat ja antavat voimaa. Lisäksi hän on hyvä kuuntelija ja hänelle on jemmassa pastilleja, särkylääkettä, pikakahvia tai eilen hukkaamasi tavara.

 

5. Asiat sujuvat

Samanhenkisen ihmisen seurassa on mukava tehdä töitä. Sellaisen, jonka kanssa asiat tuntuvat loksahtavan paikoilleen. Hänen kanssaan hoitotyön rytmi, tehtävien jakaminen ja työn haasteisiin vastaaminen sujuvat kuin itsekseen. Muille pitää töissä pitkään selostaa, miksi jokin asia on ongelma. Hyvälle työkaverille riittää hymy ja tokaisu ”tää on taas niin tätä”.

 

6. Tulisi ikävä

Varmin merkki hyvästä työkaverista on, että häntä tulisi ikävä. Siitä syystä kaikki toivovat, ettei hän vaihda työpaikkaa koskaan, ainakaan ilman heitä. Hyvän työkaverin poissaolo on helppo huomata, paitsi jos työskentelee vain hyvien työkavereiden ympäröimänä. Silloin hyvä fiilis leijuu vastaan kuin tuore kahvi astuessasi työpaikan ovesta sisään.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.