Kuva: Unsplash

Äitienpäivä on 90-vuotias arjen juhla

Ajatus Yhdysvalloissa vietetystä äitienpäivästä virisi Suomessa itsenäistymisen jälkeen. Ajatuksen toi Suomeen kansanedustaja Vilho Reima ja päivä vakiintui vuonna 1927. Ajatuksena oli osoittaa huomiota erityisesti sotaleskiksi jääneille äideille.

Äitiä hemmotellaan edelleen äitienpäivänä, vain aika on muuttunut. Google Trends -hakupalvelun mukaan ensimmäiset googlettivat äitienpäivää tänä vuonna jo helmikuussa ja huhtikuussa hakumäärät räjähtivät. Äitienpäivä-hakusanan jälkeen Googlesta etsitään runoja, askartelu- ja leivontavinkkejä, kukkakauppoja ja lounas- ja brunssiravintoloita.

Äitienpäivä on siis kaupallistunut, mutta se ei ole menettänyt arvokasta merkitystään. Muun muassa vuodesta 1946 presidentti on jakanut ansioituneille äideille Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansiomerkit. Se on ansiomerkki, jonka sanotaan jokaisen huolehtivan äidin ansainneen.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Juhlallisen luonteensa lisäksi äitienpäivä on arjen, huolenpidon, pienten ja isojen tekojen ja rakkaan ihmisen juhla. Äideillä ja isoäideillä on suuri merkitys elämälle, ihmisille ja yhteiskunnalle. Äitiys on läsnä arjessa vuoden jokaisena päivänä, vaikka jää helposti muiden sankaritekojen varjoon. Siksi 90-vuotta täyttävä äitienpäivä on edelleen arvokas arjen juhla.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille ja isoäideille. Erityisen hyvää äitienpäivää haluan toivottaa omalle äidilleni.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.