Hoitajan terve itsekkyys

Hoitaja ei voi aina olla epäitsekäs suhteessa hoidettaviin tai työkavereihin. Terve itsekkyys on kykyä rajata työtään ja pitää itsestä hyvää huolta. Puhumme hoitotyössä potilaslähtöisyydestä, mutta pitäisikö työtä suunnitella myös hoitajalähtöisesti?

Kuva: Canva

Sain lyhyen viestin. Kirjoita joskus siitä, millaista on hoitajan terve itsekkyys, siinä luki. Mainio idea, ajattelin.

Moni hoitaja tekee edelleen työtä kutsumuksen kaiku askelissaan. Se voi saada ajattelemaan, että hoitotyöhön kuuluisi jonkin sortin uhrautuminen. Eihän työkavereita tai sairasta ihmistä voi jättää pulaan?

Päähämme on jo koulutuksessa taottu, että potilas on aina hoitotyön keskiössä. Sitä yritetään välillä tulkita niin, että hoitajan on oltava työssään aina suhteessa muihin epäitsekäs. Se ei pidä paikkaansa.

Terve itsekkyys näkyy työpaikalla hoitoalan arvostamisena, joka lähtee itsestä. Työtiimin ja potilaiden aikatauluja laadittaessa hoitotyölle on varattava oma aikansa. Siksi hoitaja ei voi epäitsekkäästi juosta vain muiden asettamien aikataulujen mukaan.

Omat rajat on osattava vetää, kun tehtäväsiirtoja kaavaillaan ylenmäärin muilta ammattiryhmiltä itselle. Hoitoalan työolojen on ylipäätään oltava kunnossa. Tervettä itsekkyyttä on esimerkiksi vaatia työstään koulutusta, vastuuta ja osaamista vastaava kunnon palkka.

Hoitajan on pidettävä työnsä asiantuntijuus omissa käsissään. Kaikki lähtee siitä, että pitää itsestä, osaamisesta ja palauttavista tauoista hyvää huolta. Vasta sen jälkeen voi moniammatillisen tiimin jäsenenä auttaa muita. Välinpitämätön tai ilkeä ei sen sijaan kenenkään kustannuksella saa olla.

Mietin usein asiakaslähtöisyyden vastapainoksi hoitajalähtöisyyttä työn suunnittelussa. Hoitajalähtöisyys ei työpaikalla toteudu, jos työnantaja vaikkapa tehtailee haamuhoitajia työvuorolistoille. Hoitajan oikeus tehdä työnsä hyvin vaikuttaa aina asiakaslähtöisyyden, potilaan oikeuksien, potilasturvallisuuden ja hoidon laadun toteutumiseen.

Hoitajapulassa monen hoitajan olo on välillä itsekäs, jollei toimi palkanmaksajan toivomalla tavalla. Jää pyydettäessä ylitöihin ja tee tukka putkella poissaolevien hoitajien töitä. Tehokkuussäästä ja multitaskaa vuodesta toiseen oman jaksamisensa kustannuksella. Käytä leijonan osaa vapaa-ajastaan työvuoroista palautumiseen.

Hyvällä tavalla itsekäs hoitaja pitää kaikin tavoin huolta omasta työhyvinvoinnistaan. Käyttää ennakoiden jaksamisensa tueksi työterveyshuoltoa, luottamusmiehen palveluita, ammattiliiton tarjoamia etuja, työnohjausta ja esihenkilökeskusteluja. On potilaan ja työnantajan etu, että hoitaja on mahdollisimman hyvässä työkunnossa jokaikisessä työvuorossaan.

Mikä sitten määrittelee tervettä itsekkyyttä? Sekö, ettei aja itseään työuupumuksen vuoksi loppuun? Silloin raja on jo ylitetty. Hyvin perusteltu, asiantunteva, ystävällisen jämäkkä ja resurssit huomioiva oman työn suunnittelu on merkki terveestä itsekkyydestä.

Terveen itsekkyyden oivaltamisessa ja vaalimisessa on lopulta kyse yhdestä tärkeästä asiasta. On opittava puhumaan itsemyötätunnosta osana hoitajalähtöistä työn suunnittelua. Se tarkoittaa hoitotyöhön kuuluvan myötätunnon ulottamista koskemaan myös hoitajaa itseään.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä

Suosittelemme sinulle

Tehy
Julkaisupäivämäärä
23.4.2021
Tehy
Julkaisupäivämäärä
31.3.2021
Blogi
Julkaisupäivämäärä
16.5.2022