Kuva: Pexels

Juhannustyöt

Juhannuksena työskentelyssä on hyvät puolensa. Mitä sateisempi ja kylmempi juhannus, sen mukavampi on työskennellä sisätiloissa. Sairaanhoitajilla ei puske hikipintaan töitä tehdessä ja potilailla on helpompi toipua viileällä osastolla.

Päivystysluonteisessa työssä voi pitää kiirettä, mutta erityisesti yövuorossa ehtii aamuyöstä hetken ihastella Suomen yötöntä yötä. Sairaanhoitaja voi ehtiä myös päivävuoroissa tauolla pistäytyä kesäisen raikkaassa ilmassa.

Juhannustöissä säästää myös rahaa. Ei tarvitse ostaa mökkieväitä ja pieni juhannustyökorvaus kilahtaa tilille kuun lopussa. Pyhätyökorvaukset kun ovat tärkeitä rahoja monen pienipalkkaisen perheen taloudessa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Kaikkia eivät juhannusjuhlat edes kiinnosta. Ja kun huhkii pyhänä töitä, niin seuraavalla viikolla on vapaa- tai lomapäiviä. Muiden paahtaessa töissä arkipäivät, voi itse asioida liikkeissä ja toimistoissa kaikessa rauhassa.

Sitä ennen herätyskello kuitenkin pirahtaa aamulla klo 05.45. Juhannusaatto pyörähtää käyntiin yöraportin vastaanottamisella ja aamukahvilla. Juhannusmakkarat valmistuvat mikrossa ja perunasalaatti syödään muovirasiasta. Sellainen on työläisen juhannus.

Oikein hyvää juhannusta ja viikonloppua kaikille!

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.