Kiitos sairaanhoitajalle, joka lauloi kuolevalle potilaalleen

Kuvateksti
Kuva: Pixabay

Facebookissa leviää sydäntä särkevä video sairaanhoitajasta, joka laulaa potilaalleen. Sairaanhoitaja on Olivia Neufelderher. Hän hoitaa Nashvillessä syöpään menehtymäisillään olevaa potilasta nimeltä Margaret Smith.

Sairaanhoitaja laulaa potilaansa lempikappaleen päivittäin, kunnes Margaret menehtyy yhtenä päivän sairautensa uuvuttamana. Sanat alkaa vapaasti suomennettuna näin. Kerro miltä taivaassa näyttää? Onko siellä rauhallista ja vapaata kuten sanotaan? Paistaako aurinko aina kirkkaana? Ovatko pelkosi ja kipusi menneet jo pois? Margaretin toiveesta sama kappale soi myös hänen hautajaisissaan.

Sairaanhoitajan työ on usein hektistä, mutta se on myös taitoa pysähtyä hetkeen. Sellaisen äärelle, jonka sairaanhoitaja hoitotyön taidon ja vaistojensa ohjaamana kokee potilaalleen merkittäväksi. Arjen ohi kiitävissä hetkissä pienet eleet ja sydämelliset sanat ovat tärkeitä. Ne kertovat potilaalle inhimillisyydestä ja arvokkuudesta suuren tuntemattoman sairauden edessä.

Sairaanhoitaja on usein paikalla potilaalle henkilökohtaisissa ja intiimeissä hetkissä. Senkin jälkeen kun kaikki voitava on jo tehty, eikä elämää enää ole. Joskus sanat loppuvat, tulee itku. Lopulta jäljelle jää vain ihmisen tuntu, mutta potilas elää sairaanhoitajan mielessä pitkän tovin, joskus läpi elämän.

Margaretin tytär, Megan Smith, haluaa kiittää äitinsä sairaanhoitajaa. Sanat eivät riitä kuvailemaan arvostusta ja rakkautta, jota tunnemme sairaanhoitaja Oliviaa kohtaan, jota äitini kutsui enkeliksi. Omistautumisesi potilaitasi kohtaan on jotain, mitä en ole koskaan ennen nähnyt, Megan kirjoittaa Facebook päivityksessään.

Suurella sydämellä ja ennakkoluulottomasti tehty sairaanhoitajan työ on parhaimmillaan juuri tällaista. Ihmisarvoa kunnioittavaa, vaikeana hetkenä potilasta ja läheisiä lohduttavaa ja hoitotyölle omistautuvaa. Työtä, joka muuttaa maailmaa hivenen paremmaksi paikaksi elää meille kaikille.

Megan Smith jakoi julkisen päivityksen Facebookissa, jotta hänen kiitoksensa tavoittaisi hänen äitiään hoitaneen sairaanhoitajan. Voit katsoa herkän videon tästä (vaatii kirjautumisen Facebook-tilille).

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.