Kuva: Unsplash

Mitä sinulle kuuluu?

Tähän kysymykseen vastaan yleensä kahdella sanalla, hyvää kiitos tai eipä kummempia. Joskus alan kertoa perheestä, lomasta, työasioista tai tekemistäni asioista. ”Mitäs tässä, tulin juuri Espanjasta. Olin siellä MS-tautiin liittyvässä konferenssissa.” Usein esitän perään kohteliaan vastakysymyksen.

Tällä kertaa eteeni sattui ihminen, joka ei tyytynyt tavanomaiseen vastaukseen. Hän katsoi minua syvälle silmiin ja kysyi uudelleen, ”mitä sinulle oikeasti kuuluu”.

Hetken aikaa mietin, mitä tämä nyt on. Kerronko itsestäni, ihmissuhteistani, harrastuksista vai teenkö laajemman katsauksen työtilanteeseeni? Mietin, mitä ihmettä hän halusi kuulla. Hätäpäissäni vastasin minulle kuuluvan oikein hyvää, olin aloittamassa uutta yhteistyökuviota yhden firman kanssa ja olin siitä innoissani.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Ystäväni huokasi syvään ja katsoi minua entistä tiukemmin silmiin. ”Jan, kysyin että mitä sinulle oikeasti kuuluu.” Vihdoin minulla välähti. Siitä kehkeytyi lämmin, aito ja rehellinen kohtaaminen.

Mietin tapaamista pitkään sen jälkeen. Aika harvoin kokee tulleensa aidosti kuulluksi. Muistin taas, miten tärkeää se omalle hyvinvoinnille ja ihmissuhteille on. Elämme usein hektistä arkea loputtomien tehtävälistojen kanssa. Helposti elämme pintaliitoa tai roolien ja odotusten mukaan.

Miten tärkeää onkaan säännöllisin väliajoin pysähtyä. Sitten kysyä toiselta tai vaikka itseltään aidosti ja lämmöllä missä mennään. Tällä tavoin toimimalla arki ja elämämme voisi olla aivan toisenlaista. Yllättävää, aitoa ja hieman rikkaampaa.

Mitä sinulle siis tänään kuuluu, ihan oikeasti?

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

Mainos
Mainos