Posti vanhuksen kotiin

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Tänä kesänä posti leikkaa nurmikon puolestasi, otsikoi Posti eilisessä tiedotteessaan.

Aprillipäivä meni jo, mutta Postin viestinnässä kukki vielä huumori.

Tarkempi googlettaminen osoitti, ettei uutinen ollut vitsi.

Riuskat Postin työntekijät olivat ehdottaneet, että he voisivat tiistaisin leikata nurmikoita. Kuluttajatutkimus oli paljastanut että kysyntää olisi, joten tuumasta ryhdyttiin toimeen.

Ideointi ei jäänyt Postissa siihen. Posti avustaa muun muassa Eksoten kotihoidon vammaispalvelun asiakkaita arkisissa askareissa ja aterioinnissa.

Palveluiden laajennushalukkuutta Postissa on myös yksinäisten vanhusten auttamiseen.

Postin uusien palveluiden johtaja Anu Punola pohti asiaa Kymmenen Uutisissa näin.

- Kun postinjakaja vaikka nyt jo vie esimerkiks ruokaa niin mitä muuta siinä voitais sitten tehdä sellasta, joka kuitenkin soveltuu jakajalle eikä vaadi esimerkiks mitään ihan terveyspalvelualan lisäasiantuntemusta.

Hän ei ollut liikenteessä huumorilla, vaan bisnesmielellä.

On karua, ettei postinjakajalla ole aikaa pysähtyä hetkeksi ikääntyneen juttuseuraksi. Hänen aikansa on ideoitu myyntituotteeksi.

Postin ajatus ei ole uusi. Näin on jo kotihoidossa.

Hoitajien asiakaskäyntien aikataulu on tiukka kuten postinjakajalla. Esimerkiksi mielenterveysongelman vuoksi kotikäynnin aikaa voidaan lisätä, mutta se maksaa lisää.

Tämä kertoo meidän valitsevan yhteiskunnan, jossa inhimillisestä kohtelusta pitää maksaa. Sillä tavalla ruohonleikkaaja-ruokalähetti-postinkantaja-vanhusapu -ammatilainenkin voisi maksaa perheensä ruokakassit ja älypuhelimet.

Nähtäväksi jää, miten vanhukset vastaavat Postin palveluideaan. Sen toteutuessa vanhuksen kotona häärivät pian hoitajien lisäksi postinjakajat, eivätkä ainoastaan nurmikon kimpussa.

Onko väärin unelmoida yhteiskunnasta, jossa vanhuksia autetaan heidän pienissä arjen pulmissaan ilmaiseksi ja vapaaehtoisesti? Haavoittuvien ihmisten kotona kun voidaan tehdä myös tuottavaa bisnestä.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.