Täydellinen sairaanhoitaja somessa

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Täydellinen sairaanhoitaja herää ilman herätyskelloa nukuttuaan iltavuoron jälkeen yhdeksän tuntia. Olo on ihanan virkeä, joten hän pinkaisee vuoteesta aamulenkille. Lähimetsässä hän ehtii myös meditoida ja kuunnella linnun laulua ennen aamuvuoroon lähtöä.

Facebookiin ilmestyy jumppa-asupäivitys puoli viideltä aamulla. Sen yläpuolella lukee: aamulenkki ja venyttelyt linnun laulua kuunnellen. Voiko työpäivä enää paremmin alkaa?

Täydellinen sairaanhoitaja on valmistellut välipalat ja lounaan jo illalla töihin. Lyhyet aamuvalmistelut vielä tupakeittiössä ja vähähiilarinen kikherne-tahini-tuorepasta, gluteeiiniton vegepannari, laktoositon porkkana-linssitahna ja oman kasvimaan siemennäkkäri sujahtavat eväslaukkuun. Ennen sitä niistä on napattu kuvat Instagramiin ja Sairaan hyvää ruokaa -blogiin.

Lapset ovat heräilleet omien aikataulujensa mukaan, käyneet aamupesulla, syöneet ja pukeneet itse. He odottavat valmiina eteisessä lähtöä tarhaan ja kouluun. Automatkalle tulevat mukaan vasta surautettu voimasmoothie ja lapset Aino-Safiiri (3 vuotta), Eino-Rubiini (5 vuotta) ja Maiju-Smaragdi (7 vuotta). Kädenkäänteessä Aino on tipautettu kyydistä matemaattisluonnontieteelliseen tarhaan, Eino musiikkipainotteiseen esikouluun ja Maiju Steinerkouluun.

Töissä odottaa yllätys, koska ihanat työkaverit ovat keittäneet aamukahvit. Yhdessä nautitaan rose lattet ennen potilastöihin ryhtymistä ja otetaan yhteiskuva. Kaikki jakavat kuvan somessa tekstillä: nää tyypit <3 #ihanahoitotyö #sairaanhyväthoitajat #roselatteaamu. Kiva yllätys saa kuitenkin odottaa. Eväskassin kätköistä löytyy vielä neljänkymmenellekahdelle hengelle yksilöidyt mehikasvimuffinssit.

Täydellisestä sairaanhoitajasta töissä on ihan parasta, että potilaat ovat niin kohteliaita ja mukavia. Magneettisairaalan aamuvuorossa on aina riittävästi hoitajia. Käytävillä hersyy nauru, kun kaikki saavat tehdä kutsumustyötään rauhassa ja yhteen hiileen puhaltaen. Hyvä mieli tulee siitä, että on aikaa istahtaa potilaiden viereen ja rupatella jokaisen kanssaan voimaannuttavasti.

Facebookiin ilmestyy töistä lounasaikapeiliselfie ja päivitys: Voi apua, miksi elän niin herkästi näissä hetkissä? En haluaisi lähteä kotiin, koska töissä on vaan niiin ihanaa. Jaxuhalit ja tsempit potilaille ja iltavuorolaisille. Iltavuoroa odottaa omin käsin tehty päiväkahviyllätys”.

Kotiin ajelu sujuu lauleskellen lempikappaleita. Ne ovat Celine Dionin My heart will go on ja Paula Koivuniemen Aikuinen nainen. Arjen ruokarumbaa on helpotettu ruokakassipalvelulla. Siksi töiden jälkeen on aikaa latailla akkuja maailman parhaimman anopin päivällisseurassa.

Illalla iloinen ja lapsirakas lastenhoitaja ottaa hoiviinsa jalokivet. Se tarkoittaa vain yhtä asiaa. Valkoviinilasien kilistelyä rakkaimman kanssa laiturilla raskaan hoitotyön vastapainoksi. Ilta-auringon lämmöstä nauttien syvät parisuhdekeskustelut menevät kutkuttavalla tavalla tunteisiin.

Laiturinnokassa nököttävistä viinilaseista lähtee kuvapäivitys tekstillä: rakkaan kanssa laatuaikaa viettämässä. Kiitos kulta, kun jaksat antaa kaikkesi parisuhteemme ja lastemme eteen. Pus, pus, pus, rakas.

Nukkumaan mentäessä täydellisen sairaanhoitajan mielessä pyörii ajatus, kuinka ihanaa hänestä on vain hengittää ja olla olemassa. Edessä on jälleen keskeytymättömät yhdeksän tuntia syvää unta. Sitä tarvitaan, sillä täydellistä sairaanhoitajaa odottaa vapaapäivä. Siihen kuuluvat vuoden kuudes maraton-juoksu, tarhalaisen kattimatikka-laskukilpailu, ekaluokkalaisen vanhempainvartti, yrttipalloparihieronta ja hyväntekeväisyyskonsertti.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille. Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

Suosittelemme sinulle

Tehy
Julkaisupäivämäärä
7.4.2021
Tehy
Julkaisupäivämäärä
15.3.2021
Hyvä kysymys
Julkaisupäivämäärä
26.4.2022