Väärä mies

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Viimeaikoina minua on luultu usein eri henkilöksi kun olen.

Työskennellessäni sairaalassa minua luullaan usein ulkomaalaiseksi sairaanhoitajaksi.

Omaiset ajattelevat minun olevan lääkäri, kun työskentelen naislääkärin kanssa. Suomenruotsalaiset ensihoitajat olettivat nimikyltistäni, että puhun äidinkielenäni ruotsia.

Terroristi, korjaaja, ulkomaalainen ja myyjä.

Lentokenttien itsemurhaiskut ovat saaneet tullin ja turva-alan työntekijät valppaiksi. He katsovat minua ja suomalaisia asiapapereitani pitkään. Sitten se alkaa. Minne olette matkalla, matkustatteko yksin, voitteko astua jonosta sivuun ja avata kaikki matkatavaranne?

Seuraavaksi otamme matkatavaroistanne räjähdejäämänäytteet ja läpivalaisemme matkatavaranne uudelleen.

Edellispäivänä olin pesutuvassa. Kyykistelin pesukoneen edessä ja otin ulos märkää pyykkiä. Ovesta astui nainen, joka huudahti pesukoneen olevan siis taas rikki. Nousin ylös ja sanoin sen kyllä äsken toimineen ihan hyvin. Naisen ymmärtäessä hitaasti kyseessä olevan väärä mies, hän kysyi näppärästi osaanko kuitenkin korjata pesukoneita.

Ruokakaupassa kysyin myyjältä erilaisista uutuustuotteista, joita kauppaan oli tullut. Myyjä esitteli niitä minulle hämmästyttävän selkeästi artikuloiden. Meillä Suomessa kauppaan tulee pari kertaa viikossa kaikkia uusia tuotteita. Mistä maasta olette kotoisin?

Jatkoin matkaani rautakauppaan. Etsin ruuveja hyllystä. Minua lähestyi kiihkeässä mielentilassa oleva miesasiakas. Hän melkein huusi, ettei kaupasta löydy teitä myyjiä mistään.

Voitko tutustua verkkosivuihini?

Muutamalle ihmiselle olen antanut käyntikorttini, jotta he voivat tutustua verkkosivuihini. Muutaman kerran olen ollut valmis kilauttamaan matkapuhelimeni videoyhteydellä äidille, jotta hän varmistaisi epäilijöille supisuomalaisuuteni. Pari kertaa olen harkinnut jopa hakevani lääketieteelliseen, vaikka tykkään sairaanhoitajan työstä.

Tällaista on elämä vääränä miehenä. Alfred Hitchcockilla on saman niminen elokuva, jossa miestä syytetään rikoksesta jota hän ei ole tehnyt. Tällaisena ulkomaalaisena lääkäriterroristina, joka korjaa vapaa-ajallaan pesukoneita, sympatiani ovat hänen puolellaan. 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi. 

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.

Suosittelemme sinulle