Attendo käynnistää yt-neuvottelut Sulkavalla

Attendo on kyvytön huolehtimaan henkilöstöstään, mutta tekee silti yrityskauppoja, huomauttaa ammattiosaston puheenjohtaja.

Kuvateksti
Sulkavalla Attendo käynnistää yt-neuvottelut. Kuva Lehtikuva.

Suurta osaa henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut 11. toukokuuta alkavat Attendon Sulkavan-yksiköissä.  Attendo on vuoden alusta tuottanut Sulkavan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut. Henkilöstö siirtyi liikkeenluovutuksella Attendon palvelukseen Sulkavan kunnalta ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä tämän vuoden alussa.

Neuvottelut koskevat muun muassa terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja, lähihoitajia ja perushoitajia. Niiden piirissä on koko 31-henkinen sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö.

Sulkavan kunnan tarkoituksena on ollut alentaa kustannuksia.

– Attendo tekee jatkuvasti yrityskauppoja, mutta ei pysty huolehtimaan henkilöstöstään, sanoo Savonlinnan seudun yksityisalojen ammattiosaston puheenjohtaja Marianna Virta.

Työnantaja perustelee yt-neuvotteluja uudistamisella ja tehokkuuden varmistamisella.

Kilpailutus näyttää olevan yhä yleisempi syy käydä yt-neuvotteluja sosiaali- ja terveysalalla.

– Huono henkilöstöpolitiikka voi huonontaa palvelun laatua ja vaarantaa työntekijöiden hyvinvointia, Tehyn lakimies Vappu Okkeri sanoo.

Attendo Oyn mukaan mahdollisia toimenpiteitä ovat irtisanomiset, lomautukset, osa-aikaistamiset, ulkoistus ja tehtäväkuvan muutos. Mahdolliset toimenpiteet työnantaja aikoo toteuttaa heti neuvottelujen jälkeen.

Ingressiin lisätty "huomauttaa ammattiosaston puheenjohtaja"  5.5. klo 9.00.

"Suurta osaa" korvaa aiemman "Koko" 5.5. klo 12.50.