Husin Syöpäkeskus sai toisena Euroopassa Magneettisairaala-tunnustuksen

American Nurses Credentialing Center eli ANCC on myöntänyt Husin Syöpäkeskukselle Magneettisairaala-tunnustuksen. Syöpäkeskus on Euroopan toinen ja Pohjoismaiden ensimmäinen tunnustuksen saanut sairaala.

Kuvateksti
Ensimmäisenä Pohjoismaista Husin Syöpäsairaala sai Magneettisairaala-tunnustuksen.
Kuva: Hus

“Magneettisairaala-tunnustus osoittaa, että hoitotyön laatu, potilastyytyväisyys ja hoitajien työtyytyväisyys on Syöpäkeskuksessa mitatusti erinomaista verrattuna kansalliseen ja kansainväliseen tasoon. Tunnustus on upea palkinto vuosien työstä”, sanoo Syöpäkeskuksen johtava ylihoitaja Vuokko Kolhonen.

Magneettisairaala (Magnet Hospital®) on erinomaisen hoitotyön tunnustus ja tutkittuun tietoon perustuva hoitotyön laatujärjestelmä, josta hyötyvät potilaat, hoitohenkilöstö ja organisaatio. Tunnustus myönnetään neljäksi vuodeksi kerrallaan. 

Nimi "Magneettisairaala" kuvaa vetovoimaa. Se vetää puoleensa kuin magneetti potilaita laadukkaan hoidon ja hoitajia hyvän työpaikan vuoksi.

“Ei liene sattumaa, että Syöpäkeskuksen hoitotyön veto- ja pitovoima ovat vuosikausia olleet erinomaisella tasolla huolimatta viime vuosien poikkeuksellisista ajoista”, sanoo Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Johanna Mattson.

Husin tiedotteen mukaan matka kohti Magneettisairaala-tunnustusta alkoi jo vuonna 2014. Valmistelutyötä on tehty kehittämällä hoitotyön kulttuuria, yhtenäistämällä toimintatapoja ja käytäntöjä sekä keräämällä näyttöä hoitotyön laadusta. Magneettisairaala toimii hoitotyön viitekehyksenä koko Husissa.

Virallinen hakuprosessi käynnistyi esihakemuksen ja varsinaisen hakemuksen lähettämisellä. Hakemus koostui 50 kriteeristä, joiden toteutuminen hoitotyössä tuli osoittaa Magneettisairaala-tunnustusta haettaessa.

Viimeisessä vaiheessa yhdysvaltalainen ANCC-arviointitiimi tuli sairaalaan todentamaan ja varmistamaan, että kriteereissä kuvatut erinomaiset käytännöt ovat käytössä koko Syöpäkeskuksessa.