Kampanjalla tukea syöpään sairastuneille

Suomessa sairastuu vuosittain syöpään noin 600 nuorta aikuista eli 18–35-vuotiasta henkilöä.

Tänään alkavalla valtakunnallisella Fuck Cancer -kampanjaviikolla syövän sairastaneet nuoret aikuiset kertovat omista kokemuksistaan videoilla ja tarinoilla. Ne leviävät sosiaalisessa mediassa tunnuksella #fuckcancerfi.

Kampanjasta vastaava Sylva ry järjestää tiistaina päättäjille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja medialle suunnatun seminaarin, jossa puheenvuoronsa esittävät muun muassa Tanskan nuorisolääketieteen johtohahmo Kirsten Boisen ja HYKS:n Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Petri Bono sekä syöpää sairastaneet nuoret aikuiset.

Perjantaina järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti Helsingissä Nosturilla ja Elmun baarissa, joissa esiintyjinä nähdään muun muassa Edu Kehäkettunen, Likanen Etelä, Antti Rasi, Physics ja Samuli Kemppi.

Kampanja rohkaisee nuoria aikuisia syöpään sairastuneita ja vaatii heille parempaa tukea. Tavoitteena on kertoa päättäjille, että sairastunut nuori tarvitsee lääketieteellisen hoidon lisäksi paljon muutakin apua ja tukea selvitäkseen sairauden kanssa. Kampanja järjestetään Suomessa ensimmäisen kerran.

Suomessa sairastuu vuosittain syöpään noin 600 nuorta aikuista eli 18–35-vuotiasta henkilöä. Heistä moni toipuu, mutta sairauden aiheuttamat taloudelliset, sosiaaliset ja psyykkiset seuraukset saattavat romahduttaa elämän useaksi vuodeksi ja aiheuttaa turhaa häpeää.

Sylva ry on Suomen syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä yhdistys, joka on perustettu 1982. Se tarjoaa vertaistukea ja tukihenkilöitä nuorille sairastuneille.