Kansikisan voittaja: ”Haluan viestiä nykypäivän tehyläisten monikulttuurisuutta ja moniosaajuutta”

Tehy-lehti järjesti 40-vuotisjuhlansa kunniaksi kilpailun, jossa pyydettiin uudistamaan lehden ensimmäisen numeron kansi. Kansiversioita painettiin kaksi. Kumman sinä sait?

Tehy-lehden kansikuvakilpailuun lähetettiin kaikkiaan yli 40 upeaa työtä, joista lehden toimitus valitsi 10 finalistia. Koska kilpailun taso oli korkea, Tehy-lehti päätyi jakamaan kaksi ykköspalkintoa: Tytti Korhoselle (kansi kuvassa oikealla) ja Ruusa Pirkolalle (vasemmalla). Tänään 9.6.2021 ilmestyvää lehden 40-vuotisjuhlanumeroa painettiin molemmilla kansikuvilla.

Lukijat saivat äänestää verkossa omaa suosikkikuvaansa. Eniten ääniä lukijaäänestyksessä sai Tytti Korhosen kansikuva (189 ääntä), ja toiseksi lukijaäänestyksessä tuli vain 4 äänen erolla Ruusa Pirkolan kansi (185 ääntä). Ääniä annettiin kaikkiaan 1   235.

”Kuvituksellani haluan viestiä nykypäivän Tehyyn kuuluvan henkilön monimuotoisuutta, monikulttuurisuutta sekä moniosaajuutta. Koen tärkeäksi tuoda esiin moninaisuutta kuvituksillani. Jokainen sote-alan ammattilainen on arvokas”, ammattikorkeakoulu Metropoliassa opiskeleva Tytti Korhonen kuvaili työtään.

Lapin yliopistossa opiskeleva Ruusa Pirkola oli saanut työnsä lähtökohdan koronapandemiasta.

”Kuvitukseni on kiitos kaikille ammattilaisille, jotka ovat tehneet kaikkensa suomalaisten terveyden puolesta koronaviruspandemian aikana. Se viestii väreillään iloa ja voimaa. Kukat viittaavat kesään ja toivoon normaalimmasta ja helpommasta ajasta. Kukat ovat myös suurempia kuin vuoden 1981 hoitaja­hahmon pitelemät, mikä viittaa Tehyn kasvuun ja kehitykseen.”

Kansikuvakilpailu oli suunnattu graafisen alan opiskelijoille. Tehtävänantona oli päivittää nykypäivään ensimmäisen Tehy-lehden kansi vuodelta 1981. Lehden ensimmäisen numeron kannessa oli ­Tarjamaija Salon piirtämä hoitajahahmo, joka kantoi sylissään kukkakoria. Korista roikkui lappuja, joissa luki Tehyn perustajajärjestöjen nimiä.

 

Ensimmäinen Tehy-lehti ilmestyi vuonna 1981. Lehti on vanhempi kuin Tehy itse, sillä se luotiin valmistelemaan ammattijärjestön perustamista. Tehy perustettiin vuonna 1982 eli järjestö viettää 40-vuotisjuh­liaan ensi vuonna.

8.6.2021 klo 14.16 lisätty voittajien opiskelupaikat.