Palkat nousevat eri hyvinvointialueilla eri tahtiin – "Keusote on palkkajohtaja"

Neuvottelut sote-sopimuksen mukaisista paikallisista palkankorotuksista ovat päättyneet monilla alueilla.

Kuvateksti
Palkka-avoimuus lisää työnantajien välistä kilpailua työntekijöistä.
Kuva: Aki Rask

Paikalliset neuvottelut palkankorotuksista ovat Tehyn kokoamien tietojen mukaan nostaneet palkkoja eri hyvinvointialueilla ja Husissa.

Palkankorotukset vaihtelevat työnantajittain ja ammattiryhmittäin, mikä oli Tehyssä tiedossa jo etukäteen. 

Tehyn neuvotteluasiantuntija Juha Honkakoski pitää paikallisesti neuvoteltavia järjestelyeriä hyvänä keinona nostaa hoitajien palkkoja. Eri työnantajat kirittävät toisiaan. 

"Paikallisesti korotukset pystytään kohdentamaan niin, että palkkausjärjestelmä kehittyy kokonaisuutena. Samalla syntyy niin sanottu hissivaikutus, joka nostaa yleistä palkkatasoa."

Eniten palkat ovat nousseet Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella eli Keusotessa. Sairaanhoitajan tehtäväkohtainen palkka nousi siellä yli 3 000 euron. Lähihoitajien palkat nousivat noin 300 – 600 euroa, joten lähihoitajan tehtäväkohtainen palkka alimmillaankin ylittää 2 500 euroa. 

"Keski-Uudenmaan hyvinvointialue on Tehyn lukujen valossa hoitajien palkoissa palkkajohtaja."

Sote-sopimuksen mukaiset korotukset tälle vuodelle on yhteensä 5,6 prosenttia. Siitä 2,2 prosenttia on yleiskorotusta, ja paikallisesti jaettavia järjestelyeriä on kaikkiaan kolme. Ne ovat yhteensä 3,4 prosenttia. 

Paikallisesti jaettavia eriä voi käyttää palkkaharmonisaatioon eli palkkojen yhdenmukaistamiseen, palkkausjärjestelmien kehittämiseen ja pitovoiman parantamisen. 

"Alueet ovat neuvotelleet korotuksista eri lähtökohdista käsin", Honkakoski muistuttaa.

Joidenkin hyvinvointialueiden, kuten Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen, taustalla on kuntayhtymä, joka oli jo ehtinyt aloittaa palkkojen yhdenmukaistamista ja saattoi sen loppuun paikallisilla järjestelyerillä.

Jotkin hyvinvointialueet, kuten Pirkanmaan hyvinvointialue, ovat vasta aloittaneet palkkojen yhdenmukaistamisen ja samalla kehittävät palkkausjärjestelmäänsä. 

Husissa ja Helsingin kaupungilla puolestaan ei ole tarvetta yhdenmukaistaa palkkoja, koska niissä ei vuodenvaihteessa tapahtunut liikkeenluovutusta.

Husissa sote-sopimuksen lisäpalkkaohjelma on paikallisten neuvottelujen ansiosta lähtenyt hyvin käyntiin. 

Joillakin alueilla neuvottelut ovat Tehyn tietojen mukaan vielä kesken, vaikka korotusten piti tulla maksuun viimeistään elokuussa. Kesken neuvottelut ovat esimerkiksi Pohjois-Savon ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueilla.

"Neuvotteluja ei ole Tehyn tietojen mukaan saatu päätökseen työnantajista johtuvista syistä."

Lue lisää: Sote-sopimuksen palkankorotukset