Pihlajalinna viivytteli työehtosopimuksen palkkausjärjestelmän käyttöön otossa. Kuva: Annika Rauhala

Sopu Pihlajalinnan kanssa syntyi

Pihlajalinna Jämsän Terveys Oy sekä ERTO, SuPer ja Tehy ovat päässeet sopimukseen palkkausjärjestelmää koskevasta riidasta.

Pihlajalinna Jämsän Terveys Oy käy tehtävänkuvat läpi työntekijöiden kanssa ensi syyskuun loppuun mennessä. Tehy, ERTO ja SuPer ovat päässeet asiasta sopuun yrityksen kanssa.

Taustalla on vuonna 2015 tapahtunut liikkeenluovutus, jossa Jämsän kaupungin työntekijät siirtyivät Pihlajalinnan palvelukseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Liitot nostivat alkuvuodesta kanteen työtuomioistuimessa Pihlajalinnaa ja työnantajaliitto Hyvinvointiala HALI ry:tä vastaan.

Liitot vaativat, että työtuomioistuin vahvistaa yrityksen rikkoneen terveyspalvelualan työehtosopimuksen palkkausmääräyksiä ja palkkasopimusta.

Työehtosopimuskausi vaihtui vuonna 2017, ja työnantaja ryhtyi noudattamaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen sijaan terveyspalvelualan työehtosopimusta. 

Työehtosopimukseen kuuluvan palkkausjärjestelmän käyttöönotto viivästyi merkittävästi. Työnantaja laiminlöi tehtävänkuvien laatimisen sekä tehtävän vaativuuteen perustuvien erityistekijälisien määrittelemisen.

– Hyvä, että palkkausjärjestelmä saadaan nyt työehtosopimuksen mukaiseksi, sanoo Tehyn lakimies Ilkka Wennberg

Sovintosopimuksen mukaan Pihlajalinna maksaa liittojen neuvottelujärjestö TSN:lle 3000 euroa ja lisäksi asiassa tähän asti syntyneet oikeudenkäyntikulut 3000 euroa.

 

Kommentit

Käyttäjän Marko Puttonen kuva

Onkohan missään tarkempaa infoa tästä sovinnosta?

Käyttäjän Riitta Hankonen kuva

Sopimuksen keskeinen sisältö on, että Jämsän Terveys käy tehtävänkuvakset työehtosopimuksen edellyttämällä tavalla läpi työntekijöiden kanssa 30.9 mennessä. Lisäksi sovittiin, että Jämsän Terveys määrittelee 30.9 mennessä myös sen, kuinka paljon henkilökohtaisesta lisästä on henkilökohtaisen lisän perusteiden mukaisesti maksettua palkkaa ja mikä liikkeen luovutuksesta johtuvaa palkkaeroa, joka on kohtuullisessa ajassa korjattava. Tarvittaessa voit olla yhteydessä Tehyn edunvalvontaan yhteydenottolomakkeen kautta.

Mainos
Mainos

Uutisia