Tie harjoitteluun aukeaa Jobiilista

Jobiili palvelee työelämää, opiskelijoita ja opettajia.

Kuvateksti
Loppuvuodesta opiskelija varaa harjoittelupaikkansa alan oman järjestelmän kautta. Kuva Kirsi Tuura.

Ammattikorkeakoulujen sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikkojen varausjärjestelmä on valmis ja  tulee nyt käyttöönottovaiheeseen. Jobiili palvelee työelämää, opiskelijoita ja opettajia.

– Vaikka ohjelma on valmis, koulutus ja harjoittelupaikkailmoitusten laatiminen ovat vasta alkamassa, kertoo kehittämisvaiheen projektipäällikkö Eveliina Kivinen Lahden ammattikorkeakoulusta. 

Jobiili on juuri muuttanut Tampereen ammattikorkeakoulun alle. Harjoitteluorganisaatiot saavat lähiaikoina postia oman alueensa ammattikorkeakoulun ylläpitäjältä ja pyynnön ilmoittaa kevään 2018 harjoittelupaikat Jobiilissa. Ensimmäinen harjoittelupaikkahaku Jobiilissa on marraskuulla 2017. 

Jobiilin avulla alan organisaatiot avaavat harjoittelupaikkailmoitukset. Opiskelijat varaavat sieltä heille soveltuvia harjoittelupaikkoja ja opettajat vahvistavat harjoittelupaikkavaraukset. Jokaisessa ammattikorkeakoulussa toimii Jobiili-järjestelmän ylläpitäjä, joka tukee kaikkia alueen käyttäjiä.

Jobiili on kehitetty ammattikorkeakoulujen välisenä yhteistyönä. Järjestelmä toimii kolmella kielellä. Käyttöohjeet ovat linkitetty ohjelman etusivulle. Lisätietoja antavat oman alueen ammattikorkeakoulun ylläpitäjä.

Työnantajat voivat ilmoittaa, mitä ne edellyttävät harjoittelijoilta. Työnantajalla on mahdollisuus esitellä esimerkiksi sairaalan osastoja ja samalla kertoa, millaista työtä siellä tehdään ja minkälaista harjoittelua siellä on mahdollisuus suorittaa. Työnantajat määrittävät, kuinka monta harjoittelijaa ne voivat ottaa eri viikkoina.

Uusi palvelu on vain ammattikorkeakouluopiskelijoiden käytettävissä. Se voidaan laajentaa myös toiselle asteelle, mikäli oppilaitokset ovat valmiita sitoutumaan laajennukseen.