Yt-neuvottelujen syynä oli Touhulan vaikea taloustilanne. Kuva: Lehtikuva

Touhula sulkee 43 päiväkotia ­– irtisanottavien tarkka luku selviää myöhemmin

Suurin osa lopetettavista päiväkodeista lakkautetaan heinäkuun jälkeen.

Touhulan yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen lopputuloksena Touhulan toiminta päättyy 43 päiväkodissa. Tarkka irtisanottavien määrä selviää työntekijöiden uudelleen sijoitteluiden jälkeen.

Touhula aloitti yt-neuvottelut 1. kesäkuuta. Neuvottelujen piirissä oli yhteensä 420 henkilöä. Yt-neuvottelut ovat koskeneet alle 50:tä tehyläistä työntekijää. 

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Touhula kertoo tiedotteessaan olevan tarkemmin yhteydessä henkilöstöön, vanhempiin, kuntiin ja vuokranantajiin sekä ohjeistaa jatkosta suljettavien päiväkotien osalta 

– Jos tehyläisillä työntekijöillä tulee kysyttävää tai tilanne mietityttää, on hyvä olla yhteydessä omaan luottamusmieheen. Jos luottamusmiestä ei ole, niin voi olla Tehyn edunvalvontaan yhteydessä, Tehyn lakimies Janni Järvinen neuvoo.

Touhula pyrkii tarjoamaan töitä mahdollisimman monelle työntekijälle jäljelle jäävistä päiväkodeista. Neuvottelujen ulkopuolelle rajattiin yli 140 päiväkotia.

Neuvottelujen syynä oli Touhulan vaikea taloustilanne. Osassa päiväkodeista ei myöskään ole ollut riittävästi lapsia paikkamääriin nähden. Koronapandemia on lisännyt tulevaisuuteen liittyvää epävarmuutta.

Mainos
Mainos

Uutisia