Syyskuussa käydään vaalit, ja uusi valtuusto valitsee puheenjohtajan marraskuussa. Kuva Leena Louhivaara.

Viisi ehdokasta Tehyn puheenjohtajaksi

Tehyn puheenjohtajaksi on asetettu tällä hetkellä viisi ehdokasta.

Uusimpana tuli tietoon Vapaat Vaikuttajat -ryhmän yllätysehdokas, Tehyn varapuheenjohtaja Marjut McLean. McLean on aiemmin toiminut Arvo ammattitaidolle -ryhmässä, mutta sen puheenjohtajaehdokkaaksi valittiin loppuvuodesta Pipsa Allén

Nykyinen puheenjohtaja Rauno Vesivalo ei ole ehdolla jatkoon. Vesivalon Yhdessä eteenpäin -ryhmä on asettanut ehdokkaakseen Sari Viinikaisen. Vasemmiston ehdokas on Kati Jetsu ja Sitken Anna-Leena Brax, molemmat ryhmiensä ehdokkaita jo edellisessä puheenjohtajavaalissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Puheenjohtajan valitsee ensi marraskuussa uusi valtuusto järjestäytymiskokouksessaan. Valtuustovaali käydään syyskuussa.

 

Puheenjohtajaehdokkaat

 

Arvo Ammattitaidolle ja Ett tvåspråkigt Tehy

Pipsa Allén

Osastonhoitaja, Raisio.

Tehyn valtuuston puheenjohtaja ja Suomen Bioanalyytikkoliiton puheenjohtaja.

 

SITKE – sitoutumattomat ja keskiryhmät

Anna-Leena Brax

Terveydenhoitaja, Alavieska.

Tehyn 2. varapuheenjohtaja, Terveydenhuoltoalan työttömyyskassan puheenjohtaja ja STTK:n hallituksen jäsen.

 

Vasemmisto ja sitoutumattomat

Kati Jetsu

Apulaisosastonhoitaja, Jyväskylä.

Tehyn hallituksen jäsen.

 

Vapaat vaikuttajat

Marjut McLean

Sairaanhoitaja, Tampere.

Tehyn varapuheenjohtaja.

 

Yhdessä Eteenpäin

Sari Viinikainen

Ylihoitaja, Vantaa.

Tehyn hallituksen jäsen.

Kommentit

Käyttäjän Tatu Tiala kuva

Täältä pääset voittavan ehdokkaan sivuille: http://www.sariviinikainen.fi
Käyttäjän Anonyymi kuva

Upeaa, että Marjut on mukana! Heti on uutta fiilistä kun mennään kohti ehdokasasettelua ja valtuustovaalia. Tehy on edunvalvontajärjestö. Sen mitä olen ehdokkaisiin tutustunut, niin Marjut on ainoa jolla on kunnon edunvalvontaosaamista. Hän on valovoimainen puhuja ja todellinen tehyläinen keulakuva, joka nostaa liiton julkisuuskuvaa. Hieno vaalivuosi tehyläisten osalta tulossa.
Käyttäjän Juha Honkakoski kuva

Kaikki varmaan on hyviä ehdokkaita, mut kyllä osa naisista näyttää jo kypsemmiltä, eli pystyvätkö he viemään tehyn tulevaisuuteen? Tästä syystä antaisin ääneni Sarille, joka on nuori, älykäs, johtajaosaamisen osoittanut. Tehyläinen nainen, jolla on tehyläinen ammatillinen kasvu tapahtunut lähihoitajasta, sairaanhoitajaksi ja väitelleeksi tohtoriksi. Ehdokkaista kait ainoa, jolla akateeminen koulutus, eli älykkyyttä ja näyttöä, joka kantaa vielä vuosikymmenten päästä. Sari Sairaanhoitaja on paras.
Käyttäjän Anonyymi kuva

Sote-uudistus aiheuttaa tehyläisten työmarkkinoihin uusia työehtosopimuksia ja näissä neuvottelupöydissä tullee rajua kilpailua niin työntekijä- kuin työnantajaliittojen välillä kuin kesken. Kilpailuneutralitteettiko tasapuolisesti toteutetuu eri tesseissä? Akateeminen tohtorintutkinto tai puolueen jäsenyys ei takaa menestystä puheenjohtajalle jäsenten etujen ajamistyössä. Johtamis-, yhteistyö-, neuvottelu-, ja vuorovaikutustaidot eri foorumeilla ovat ratkaisevia.
Käyttäjän Tatu Tiala kuva

Hei Anonyymi, puoluepoliittisuudesta tuleva puheenjohtaja Sari juuri bloggasikin: https://www.facebook.com/sarisairaanhoitaja/videos/1834150970160757/ Onneksi nuo kuvaamasi puheenjohtajan ominaisuudet sopivat täydellisesti Sariin. www.sariviinikainen.fi
Käyttäjän Nina Pulkkinen kuva

hienoa, että meillä useampi hyvä ehdokas pj kisaan.

Tuossa joku kaipasi osaamista, yhteistyökykyä ym. ominaisuuksia puheenjohtajalta; näitä kaikkia löydän tuosta Anna-Leena:sta. Eli tehyn päättäjänä vuosien ajalta kertynyt kokemusta ja osaamista edunvalvontatyöhön. Käytännön perustehtävän äärellä terveydenhoitajana näkee ja kokee lähellä sen missä tehyläinen jäsenkenttä tällä hetkellä haasteita kokee. Anna-Leenalla on hyvät verkostot monella eri taholla joita voi hyödyntää meidän tehyläisten eteen tehtävässä työssä. Hänellä on hyvä myös esiintymistaito ja tuohon ikäkysymykseen...itse näen siitä olevan vain etua kun on kertynyt kokemusta :)

 

 

Uutisia