Vuoden tehyläinen johtaja: Läsnäolo on tärkeintä

Vuoden tehyläinen johtaja on osastonhoitaja Reija Sjöholm Husista.

Kuvateksti
Osastonhoitaja Reija Sjöholm (vas.) Husista kukitettiin Tehyn järjestämillä Johtamisen ja esimiestyön päivillä Helsingissä. Kuva Annika Rauhala.

Vuoden tehyläinen johtaja Reija Sjöholm osaa yhdistää esimiestyön ja edunvalvonnan, toteavat häntä esittäneet Tehyn Husin ammattiosastojen puheenjohtajat ja pääluottamusmiehet. Perusteluissa he painottavat, että Sjöholm on pystynyt yhdistämään esimerkillisellä tavalla osastonhoitajan tehtävät ja tehyläisten edunvalvonnan.

Sjöholm toimii osastonhoitajana Hyksin Meilahden keuhko- ja ruokatorvikirurgian osastolla. Työnsä ohella hän hoitaa Hyksin Helsingin alueen ammattiosaston ja koko Husin alueen ammattiosastojen muodostaman Tehy Husin puheenjohtajuutta. Husissa on noin 8 500 tehyläistä.

Sjöholm sanoo, ettei koe kahden eri roolin välillä ristiriitaa. Neuvottelutilanteessa hän on tehyläisten edustaja, jolloin asiat voivat riidellä keskenään. Osastonhoitajana hän taas keskittyy omaa perustehtäväänsä johtamiseen.

– Väitän, että nämä tehtävät hyödyttävät toinen toisiaan.

Kun Sjöholm aloitti osastonhoitajana 1990, työnkuvaan kuului myös sairaanhoitajan ja vastaavan hoitajan tehtäviä. Vuosien saatossa Sjöholmille on kiteytynyt, mikä on esimiehen tärkein tehtävä ja ominaisuus. Hänen mielestä johtajan työssä korostuu se, että on läsnä ja henkilökuntansa käytettävissä.

Tehy valitsi vuoden tehyläisen johtajan kahdeksannen kerran. Valinnan tekee Tehyn hallinnon jaosto. Palkinto kunniakirjoineen luovutettiin Tehyn Johtamisen ja esimiestyön päivillä Helsingissä, jotka pidetään 12.–13. toukokuuta.