5 vinkkiä vapun viettoon

Kuvateksti
kuva: StockSnap.io

Vappu on Pyhän Valburgin, toukojuhlan ja suomalaisen työn perinne.

Tässä ovat sairaanhoitajan viisi hyvinvointivinkkiä vapun juhlintaan.

1. Päihteitä kohtuudella

Suurin osa vappuna tapahtuneista haavereista, tapaturmista ja onnettomuuksista johtuu liiallisesta päihteiden käytöstä. Alkoholia kannattaa siis käyttää kohtuudella tai nauttia alkoholittomia juomia.

2. Ei alkoholia alaikäisille

Nuoren keho ei tarvitse alkoholia. Poliisi takavarikoi alaikäisten nuorten päihteet ja antaa yli 15-vuotiaille rikesakon. Asiasta ilmoitetaan vanhemmille ja lastensuojeluun.

3. Muista lääkkeet

Pidä huolta säännöllisten lääkkeiden ottamisesta myös juhlan tuoksinassa. Huomioi, ettei lääkekuurissa tule taukoa tai tärkeät lääkkeet jää matkustettaessa kotiin. Vappupiknikillä esimerkiksi allergialääkkeelle voi olla tarvetta.

4. Suunnittele etukäteen

Pieniä haavereita varten kannattaa pakata mukaan muutama ensiaputarvike kuten laastareita ja kipulääkettä. Tarkasta etukäteen päivystävän apteekin aukioloajat ja mitä reittiä pitkin pääsee kätevimmin lähimpään päivystykseen. 

5. Pidä hauskaa

Vappu on keväisen ilon ja yhdessäolon aikaa, joten nostata osaltasi mukavaa juhlatunnelmaa ja hyvää kevätfiilistä. Pidä huolta omasta ja muiden turvallisuudesta ja vietä aikaa hyvässä seurassa.

 

Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.