Kokenut hoitaja

Kuvateksti
Kuva: Pexels

Kokeneen hoitajan tunnistaa siitä, että hoitotyö sujuu. Asiakkaalle muodostuu hoitajasta kuva, että tällä on tietoa terveyden hoidosta kuin pienessä kylässä. Jollei hoitaja jotain asiaa tiedä, hän selvittää sen tai kysyy lisätietoa asiakkaalta tai hänen läheiseltään.

Kokeneen hoitajan kanssa on helppo hoitaa asioita. Asiakkaan terveydenhoito tuntuu etenevän ikään kuin itsestään. Vaikeissa tilanteissa hoitaja ei hätäänny, vaan jatkaa rauhallisin ottein hoitotyötä. Hän kykenee kriisitilanteessa ottamaan vetovastuun asiakkaan tilanteesta.

Tällainen hoitaja osaa kysyä juuri oikeat kysymykset. Hän tulee tarvittaessa lähelle asiakasta ja selittää asiat kansan kielellä. Samalla hoitaja osaa toimia asiallisesti ja ammattimaisesti. Hän sanoo mitä tarkoittaa ja tarkoittaa mitä sanoo.

Hoitajalla on ikään kuin kuudes aisti asiakkaan kanssa toimiessa. Hän luottaa kokemukseensa ja vaistoihinsa, koska hoitotyössä ollaan usein tuntemattoman äärellä. Silloin kokemuksen tuomasta hyvästä hiljaisesta tiedosta on asiakkaalle ja hänen läheisilleen korvaamatonta hyötyä. Se on monipuoliseen kokemukseen perustuvaa viisautta, jota ei voi aina lukea kirjoista.

Kokenut hoitaja osaa tiimipelin. Hänen kuulee oikeissa paikoissa kysyvän kantaa terveyspulmaan esimerkiksi hoitajakollegalta, lääkäriltä, fysioterapeutilta tai potilaan läheiseltä. Tarvittaessa hän myöntää reilusti tekemänsä virheen. Hän osaa sanoa anteeksi ja sitäkin useammin ole hyvä ja kiitos.

Kokenut hoitaja pitää itsestään huolta voidakseen pitää hyvää huolta muista. Hän ymmärtää riittävän levon ja taukojen merkityksen omalle jaksamiselle ja asiakkaan hyvälle hoidolle. Hän arvostaa osaamistaan, kollegoitaan, asiakkaita ja heidän läheisiään.

Kokenut hoitaja ei ole vain rautainen hoitotyön ammattilainen, vaan painonsa verran kultaa. Hän ansaitsee kiitoksen intohimostaan hoitotyötä kohtaan.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.