Naula tasa-arvoisen avioliiton vastustajien arkkuun

Kuvateksti
Kuva: Unsplash

Eduskunnassa keskusteltiin tänään tasa-arvoisen avioliittolain kumoamisesta. Siis siitä laista, joka astuu voimaan muutaman viikon kuluttua. *huoh* Niinpä.

Keskustelussa kuultiin lasten voivan huonosti epänormaalien mies- ja naisparien hoivassa. Eräiden lainsäätäjien mielipiteiden mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitto ei tulisi olemaan aito avioliitto lain säätämisen jälkeenkään. Jumalalliselta puheeltakaan ei vältytty, vaikkei keskustelu koskenut uskonnollisten yhdyskuntien sääntöjä.

Totta on, että sukupuoli tai seksuaalinen suuntautuminen ei tee kenestäkään huonoa ihmistä, vanhempaa tai aviopuolisoa. Siksi osa puheenvuoroista oli jälleen loukkaavia.

Keskustelussa opittiin myös, ettei homofobista ihmistä saa leimata homofobiseksi. Siltä kuitenkin vaikuttaa, että tasa-arvoista avioliittoa vastustava ihminen pelkää. Hän kammoksuu maailman muuttumista ja yhteiskunnan rappeutumista tasa-arvon ja lain yhdenvertaisuuden vuoksi. On myös kummallista kieltää ihmistä käyttämästä käsitettä homofobia ollessaan sen kohteena tai havaitessaan sitä.

Kaiken tämän keskellä lukuisat parit ovat valmistelleet elämänsä tärkeintä päivää. Oliko heidän ja heidän lastensa tarpeellista kuulla tämän päiväinen keskustelu? Ei ollut.

Ja kyllä. Tämä farssi käytiin, vaikka lakivaliokunta esitti asiaan liittyneen kansalaisaloitteen hylkäämistä. Syynä oli, että aloite nähtiin perustuslain vastaisena ja täysin turhana.

Siksi tällaisen keskustelutilaisuuden järjestäminen uhkaamalla hallitusyhteistyön muuten vaikeutuvan, on silkkaa kiusantekoa ja verorahojen haaskausta. Eihän asia ollut millään tavoin hallituksen yhteistyöhön liittyvä. Hyvä veli -kerhon perustelut ontuivat, mutta demokratiaa on kunnioitettava, vaikka se joskus vaikuttaisi pelleilyltä.

Onhan tasa-arvoisesta avioliittolaista jo äänestetty eduskunnassa useaan otteeseen. Presidentti on vahvistanut uuden avioliittolain, liittännäislait on hyväksytty ja viranomaiset ovat valmiina vihkimään parit.

Onneksi vastustajien kanta on nyt kaksisataaprosenttisesti jankattu selväksi, joten se siitä. Vihdoin on lyöty naula tasa-arvoisen avioliittolain vastustajien arkkuun. Viimeinen äänestys eduskunnan täysistunnossa tuskin muuttaa mitään.

 

Lämpimät onnittelut kaikille pareille, jotka astuvat tasa-arvoisesti 1.3.2017 lähtien avioliittoon. #rakkausvoittaa

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.