Attendo kiisti ongelmat – työntekijät suuttuivat

Työntekijät ovat kuohuksissa, kun Attendo kiistää henkilöstön tuomat epäkohdat.

Kuvateksti
Attendon työolot puhuttavat henkilöstöä. Kuva: Annika Rauhala

Attendo kiisti työntekijöiden esiin nostamat ongelmat, jotka tulivat julkisuuteen eilen Tehy-lehdessä ja Tehyn tiedotteessa. Uutisen julkaisun jälkeen tehyläisen luottamusmiehen Senni Suurinkeroisen sähköposti täyttyi  työntekijöiden vihaisista viesteistä.

– Heitä suututtaa etenkin se, että johdon lausuntojen perusteella saa käsityksen, että työntekijät valehtelevat.

Tehyyn, SuPeriin ja Ertoon tuli niin paljon jäsenten yhteydenottoja, että liitot lähettivät yhteisen kyselyn Attendon kolmessa yksikössä työskenteleville jäsenilleen tänä syksynä. Kyselyyn vastasi viitisenkymmentä työntekijää.

Suurinkeroisen mukaan hänen saamansa viestit vahvistavat ammattiliittojen kyselyn tulosta. Henkilöstömitoitus ei ole riittävä, ja etenkin sijaisten työvuorot ovat työntekijöiden mielestä liian lyhyitä. Kiireen johdosta potilasturvallisuus heikentyy. 

– Koulutetut ammattihenkilöt kokevat, että he eivät pysty tekemään laadukasta työtä, koska heille on siirtynyt paljon avustavia tehtäviä, kuten pyykinhuoltoa ja ruoanlaittoa etenkin viikonloppuisin.

Ammattiliittojen saaman tiedon perusteella ongelmat eivät koske vain Attendoa, vaan niitä on myös muiden isojen yritysten hoivakodeissa.

Lisätty linkki Tehyn tiedotteeseen 12.12. kello 16.