Diacor ja Terveystalo suunnittelevat vähentävänsä jopa 130 henkeä

Yt-neuvottelut käynnistyvät jo ennen yritysten virallista yhdistymistä.

Kuvateksti
Työnantaja ilmoitti yt-neuvottelujen käynnistyvän jo ennen Suomen Terveystalon ja Diacor Terveyspalveluiden yhdistymistä. Kuva Lehtikuva.

Irtisanominen uhkaa 343 henkilöä Suomen Terveystalon ja Diacorin fuusiossa. Työnantajan arvioima irtisanomistarve 110–137 henkilöä. Suomen Terveystalo Oy:n ja Diacor Terveyspalvelut Oy:n pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen yksiköissä käynnistyvät yhteistoimintaneuvottelut tiistaina 9. toukokuuta. Neuvottelujen ulkopuolelle jäävät suunterveyden yksiköt.

Tehyläisiä ammatteja irtisanomisuhan alla ovat esimiesten lisäksi muun muassa röntgenhoitajat, työfysioterapeutit ja lähihoitajat.

Yt-neuvottelujen tarve perustuu Suomen terveystalon Oy:n ja Diacor Terveyspalveluiden fuusioon, jonka on tarkoitus toteutua 1. syyskuuta. Neuvotteluissa käsitellään toimintojen tehostamista ja uudelleenjärjestelyjä.

– Ajankohta yllätti. Yleensä yt-neuvottelut käydään vasta integraation jälkeen, sanoo TSN:n pääluottamusmies Leila Leiviskä.

TSN ry on Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö, jonka muodostavat Tehy, Erto ja SuPer.

Uudelleenjärjestelyt voivat työsuhteen päättymisen ohella tarkoittaa muutosta työntekopaikassa ja vastuualueissa tai siirtoa toisiin tehtäviin.

Laboratoriohoitajien, bioanalyytikkojen ja sairaanhoitajien osalta muutosten arvioidaan koskevan ainoastaan työntekopaikan ja vastuualueiden muutoksia.