Hoitajat hermostuivat lakiesityksestä: ”En ole lupautunut olemaan orjatyössä”

Lakiesitys sosiaali- ja terveydenhuollon turvaamiseksi työtaistelun aikana sai hoitajat kyselemään oikeuksiensa perään. Moni muistutti, että oma työ on maailman paras, mutta pakolla sitä ei haluta tehdä.

Kuvateksti
Tehyn ja SuPerin mielestä uusi lakiesitys loukkaa hoitajien perusoikeuksia. Kuva on huhtikuulta, jolloin hoitajat osoittivat mieltään. Myös silloin sorvattiin potilasturvallisuuslakiesitystä.
Kuva: Matias Honkamaa

Hoitajat ovat tyrmistyneet siitä, millaista lakia sosiaali- ja terveysministeriö on esittämässä sosiaali- ja terveydenhuollon turvaamiseksi työtaistelun aikana. Tehy ja SuPer vastustavat lakiesitystä. Liittojen mukaan se vie käytännössä kokonaan työtaisteluoikeuden sote-alalla.

Hoitajien viikonlopulla Twitterissä julkaisemista kirjoituksista paistoi turhautuminen. Moni kirjoitti, että oma työ on maailman paras, mutta pakolla sitä ei haluta tehdä.

Hoitajat miettivät, mitä muuta yhteiskunnassa voitaisiin vielä keksiä terveydenhuoltohenkilökunnan oikeuksien rajoittamiseksi. 

https://twitter.com/PajariKati/status/1568884347155120128


Hoitajia pohditutti myös se, miten uusi lakiesitys vaikuttaa ihmisiin, jotka harkitsevat hoitoalan ammattia.

Tehyn ja SuPerin työriidan sovittelu jatkuu tänään maanantaina valtakunnansovittelijan johdolla. Liitot ovat antaneet viisi lakkovaroitusta.