Oikeuden tuomio sai lainvoiman – syrjitylle sairaanhoitajalle hyvitystä 36 000 euroa

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri syyllistyi syrjintään raskauden ja perhevapaan takia. Tuomio on nyt lainvoimainen.

Kuvateksti
Tasa-arvon vastaisesti syrjityn sairaanhoitajan saama hyvitys nousee 36 000 euroon, koska kuntayhtymän suurena julkisena toimijana tulee tuntea menettelysäännökset, jotka liittyvät raskaana ja perhevapaalla olevan työntekijän kohteluun.

Pirkanmaan käräjäoikeuden tuomio sairaanhoitajaan kohdistuneesta syrjinnästä sai lainvoiman, koska päätöksestä ei valitettu määräaikaan mennessä.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä syyllistyi tasa-arvolain vastaiseen sairaanhoitajan syrjintään moneen otteeseen. Sairaanhoitajalle tuomitussa hyvityksessä käräjäoikeus on ottanut huomioon sen, että kuntayhtymän suurena julkisena toimijana tulee tuntea menettelysäännökset, jotka liittyvät raskaana ja perhevapaalla olevan työntekijän kohteluun.

Käräjäoikeus tuomitsi työnantajan maksamaan hyvitystä työsuhteen päättymiseen johtaneesta raskaussyrjinnästä 20 000 euroa. Lisäksi oikeus tuomitsi työnantajan kahdesta työhönottotilanteessa tapahtuneesta syrjinnästä maksamaan erilliset hyvitykset, jotka kumpikin ovat suuruudeltaan 8 000 euroa.

Näin hyvityksen yhteissumma on 36 000 euroa.

Tasa-arvolain mukaan määräaikaisia työsuhteita jatkettaessa ja työhönottotilanteissa henkilöä tulee kohdella samalla tavalla kuin häntä kohdeltaisiin, jos hän ei olisi raskaana tai perhevapaalla. Vaikka laki on ollut voimassa 1980-luvun lopulta, on raskaus- ja perhevapaasyrjintä edelleen tavallista.

Asiaa on hoitanut Tehyn oikeuspalvelu.

Lue lisää

Sairaanhoitajalle hyvitystä 36 000 euroa – Pirkanmaan sairaanhoitopiiri syyllistyi syrjintään raskauden ja perhevapaan takia