Rokote influenssaa vastaan yhä useammalla

Influenssarokotusten kattavuus jatkoi nousuaan.

Kuvateksti
65 vuotta täyttäneiden inIfluenssarokotusten kattavuus vaihteli 24 prosentista 61 prosenttiin aluettain. Kuva Annika Rauhala.

Influenssarokotusten kattavuus parani jälleen aiempiin influenssakausiin verrattuna. Valtakunnallisen rokotusrekisterin mukaan alle kolmivuotiaiden rokotuskattavuus nousi 24 prosentista 32 prosenttiin. 65 vuotta täyttäneillä kattavuus oli 47 prosenttia, kun se edellisellä kaudella oli 43 prosenttia.

– Yhä useampi lapsi ja vanhus on saanut influenssarokotteen. Tämä on tärkeää, sillä influenssa jälkitauteineen voi olla raskas koettelemus myös perusterveelle ja hänen lähipiirilleen, sanoo ylilääkäri Hanna Nohynek THL:n Rokotusohjelmayksiköstä.

Tällä rokotuskaudella Suomessa oli 21.4.2017 mennessä annettu yhteensä yli miljoona influenssarokotetta.

Tietoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten influenssarokotusten kattavuudesta ei rekisteristä vielä pystytä erikseen poimimaan. Yksityisellä sektorilla annetut influenssarokotukset eivät toistaiseksi kirjaudu rekisteriin.

Itäisessä Suomessa kattavuudet olivat keskimäärin paremmat kuin läntisessä Suomessa. Lapsilla kattavuus vaihteli neljästä prosentista 49 prosenttiin eri terveyskeskuksissa. Suhteellisesti eniten lapsia oli rokotettu Varkaudessa ja vähiten Pietarsaaressa. Kaksivuotiaat olivat saaneet useammin nenäsumuterokotteen.

Maailman terveysjärjestö WHO:n Euroopan aluetoimisto on järjestänyt tälle viikolle Euroopan rokotusviikon. WHO muistuttaa, että rokotukset ovat tärkeitä läpi elämän.

Kuva vaihdettu 27.4.2017