Rokotusten määrä kasvoi

Julkisella sektorilla annettiin enemmän influenssarokotteita kuin viime kautena.

Kuvateksti
Kuva Ari Korkala

Valtakunnallisen rokotusrekisterin tietojen mukaan influenssarokotusten kattavuus nousi alle kolmivuotiailla 17 prosentista 24 prosenttiin. 65 vuotta täyttäneillä kuluneen kauden kattavuus oli 42 prosenttia, kun se edellisellä kaudella oli 40 prosenttia.

Terveydenhuollon ammattilaisten influenssarokotteiden kattavuudesta ei ole valtakunnallista tietoa. Monissa paikoissa rokotukset antaa työterveyshuolto, joka toimii yksityisellä sektorilla. Näistä rokotuksista ei vielä kerry työnantajakohtaista tietoa rokotusrekisteriin.

– Se tiedetään, että yksityisellä sektorilla rokotetta annettiin noin 200 000, kertoo sanoo ylilääkäri Hanna Nohynek THL:n Rokotusohjelmayksiköstä.

Julkisen sektorin hoitohenkilöstön rokotetiedot ovat yksikkökohtaisia. Esimerkiksi Hus kertoi viikko sitten, että siellä tehtiin viime kaudella ennätys. Sairaanhoitopiiri ylsi EU-maiden kärkikastiin. Influenssarokotteen sai 84 prosenttia työssä olevasta henkilöstöstä.

Kaikkiaan julkisessa terveydenhuollossa oli 22.4.2016 mennessä annettu 859 740 influenssarokotetta. Luku voi olla todellista pienempi rokotusten kirjaamisen ja tiedonsiirron puutteiden vuoksi.

Katso alueelliset tiedot influenssarokotteen kattavuudesta tästä.