Kuva: Lehtikuva

Sote-henkilöstön rokotuksia ei kiirehditä – Tehyn asiantuntija: ”Tämä on todellinen pettymys”

Lausunnossaan Tehy muistutti, että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on saatava rokotettua täysimääräisesti vanhusten ja riskiryhmien jälkeen. 

Valtioneuvosto on tänään 16. huhtikuuta täsmentänyt Suomen koronarokotusjärjestystä. Asetusta on muutettu niin, että rokotuksia voidaan kohdentaa niille alueille, joita pandemia rasittaa pahiten.

Sen sijaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotusjärjestykseen ei tullut muutosta. Tehy oli lausunnossaan esittänyt, että koko sote-henkilöstö olisi rokotettu vanhusten ja riskiryhmäläisten jälkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

”On todellinen pettymys, että sote-henkilöstön rokotuksia ei kiirehditä, vaikka useassa lausunnossa tuotiin esiin sen tärkeys”, Tehyn kehittämispäällikkö Sari Viinikainen sanoo.

Lausunnossaan Tehy muistutti, että sote-henkilöstö on saatava rokotettua täysimääräisesti, vaikka rokotusten alueellista painotusta tehtäisiin.

”Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöston rokottaminen olisi perusteltua terveydenhuollon kantokyvyn, potilasturvallisuuden ja työsuojelun näkökulmasta”, Sari Viinikainen sanoo.

Tehyn lausunnon voit lukea täältä.
Sosiaali-ja terveysministeriön tiedote rokotusjärjestyksestä.

Lue lisää:
Tehyn asiantuntija: Koko sote-henkilöstö rokotettava 

 

Mainos
Mainos

Uutisia