Sote-henkilöstön rokotuksia ei kiirehditä – Tehyn asiantuntija: ”Tämä on todellinen pettymys”

Lausunnossaan Tehy muistutti, että sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö on saatava rokotettua täysimääräisesti vanhusten ja riskiryhmien jälkeen.

Kuvateksti
Kuva: Lehtikuva

Valtioneuvosto on tänään 16. huhtikuuta täsmentänyt Suomen koronarokotusjärjestystä. Asetusta on muutettu niin, että rokotuksia voidaan kohdentaa niille alueille, joita pandemia rasittaa pahiten.

Sen sijaan sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotusjärjestykseen ei tullut muutosta. Tehy oli lausunnossaan esittänyt, että koko sote-henkilöstö olisi rokotettu vanhusten ja riskiryhmäläisten jälkeen.

”On todellinen pettymys, että sote-henkilöstön rokotuksia ei kiirehditä, vaikka useassa lausunnossa tuotiin esiin sen tärkeys”, Tehyn kehittämispäällikkö Sari Viinikainen sanoo.

Lausunnossaan Tehy muistutti, että sote-henkilöstö on saatava rokotettua täysimääräisesti, vaikka rokotusten alueellista painotusta tehtäisiin.

”Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöston rokottaminen olisi perusteltua terveydenhuollon kantokyvyn, potilasturvallisuuden ja työsuojelun näkökulmasta”, Sari Viinikainen sanoo.

Tehyn lausunnon voit lukea täältä.
Sosiaali-ja terveysministeriön tiedote rokotusjärjestyksestä.

Lue lisää:
Tehyn asiantuntija: Koko sote-henkilöstö rokotettava