Tehy haastaa Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen palkkasotkun takia – ”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen jatkuvista rikkomuksista”, sanoo Millariikka Rytkönen

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä.

Kuvateksti
Helsingin kaupungin ongelmat palkanmaksussa ovat jatkuneet jo yli puoli vuotta.
Kuva: iStock

Tehy haastaa Helsingin kaupungin työtuomioistuimeen kuukausia jatkuneen palkkasotkun vuoksi. Aiemmin Tehy on tehnyt asiasta jo rikosilmoituksen.

”Haluamme saattaa työnantajan vastuuseen siitä, että se jatkuvasti rikkoo työehtosopimusta. Tärkeintä on tietenkin se, että palkanmaksuprosessi saadaan kuntoon”, toteaa Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Tehy vaatii työtuomioistuimelta kiireellistä käsittelyä, sillä palkanmaksu on työnantajan tärkeimpiä velvollisuuksia. Työtuomioistuin voi määrätä työnantajan hyvityssakkoihin.

”Toivottavasti tämä auttaa työnantajaa ottamaan velvoitteensa vakavasti.”

Helsingin kaupungin palkkasotku alkoi jo toukokuussa, eikä ongelmaa ole vieläkään pystytty ratkaisemaan. Syynä virheisiin on huhtikuussa käyttöön otettu uusi Sarastia-palkanmaksuohjelma.

Joiltain työntekijöiltä palkka on jäänyt kokonaan saamatta, haittatyölisistä on voinut puuttua tuhansia euroja. Joillekin on taas maksettu jopa tuhansia euroja liikaa.

Lue lisää:

Helsinki maksaa kertakorvauksen palkan myöhästymisistä kärsineille - "Aika pieniä summat ovat", arvioi pääluottamusmies

Tehy teki rikosilmoituksen Helsingin kaupungin maksamattomista palkoista