Tehy ja SuPer eivät aloita käräjäoikeuden kieltämää lakkoa Helsingin kotihoidossa

Tehyn ja SuPerin hallitukset päättivät tänään toimia turvaamistoimipäätöksen mukaisesti.

Tehy ja SuPer ilmoittivat maanantaina, että ne eivät aloita käräjäoikeuden kieltämää lakkoa Helsingin kotihoidossa. Helsingin kaupunki on hakenut käräjäoikeudelta väliaikaisen turvaamistoimipäätöksen koskien Tehyn ja SuPerin ilmoittamaa lakkoa kaupungin kotihoidon eteläisessä kotihoitoyksikössä.

Tehyn ja SuPerin hallitukset päättivät tänään toimia turvaamistoimipäätöksen mukaisesti. Tästä seuraa, että järjestöt eivät aloita lakkoa Helsingin kotihoidossa tiistaina. 

"Kaikki hoitajien tähän mennessä alkamaan ilmoitetut lakot on nyt kielletty käräjäoikeuden päätöksin. Toisaalla eduskunta puolestaan on ahkeroinut viedäkseen hoitajilta loputkin mahdollisuudet työtaisteluihin. Vähän on vaikea ymmärtää, mihin eduskunnan säätämää pakkotyölakia tässä tarvitaan", sanoi Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen liittojen tiedotteessa.

Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola toteavat tiedotteessa, että vaikka päättäjät asettuivat pakkotyölailla työantajan puolelle, hoitajat eivät lannistu, koska heidän asiansa on pakko laittaa kuntoon nyt.

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen laiksi välttämättömän terveydenhuollon ja kotihoidon turvaamisesta työtaistelun aikana. 

Tehy ja SuPer jatkavat joukkoirtisanoutumisen valmistelua.