Tehy ja SuPer eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja

Tehyn ja SuPerin hallitukset päättivät tänään toimia turvaamistoimipäätöksen mukaisesti.

Kuva: Mikko Lehtimäki

Tehy ja SuPer ovat ilmoittaneet, että ne eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä hakivat tällä viikolla Helsingin käräjäoikeudelta väliaikaisen turvaamistoimipäätöksen, joka koskee Tehyn ja SuPerin ilmoittamia lakkoja.

Tehyn ja SuPerin hallitukset päättivät tänään toimia turvaamistoimipäätöksen mukaisesti. Tästä seuraa, että järjestöt eivät aloita käräjäoikeuden kieltämiä lakkoja Kanta-Hämeen keskussairaalan tehostetun hoidon yksikössä, Turun yliopistollisen keskussairaalan teho-osastolla ja
Oulun yliopistollisen sairaalan teho-osastolla. 

Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen totesi Twitterissä, että Tehyn toimet ovat aina laillisia.

Millariikka Rytkönen ja SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola toteavat tiedotteessa, että kaikki työnantajien ja lainsäätäjän toimet lakkojen estämiseksi tai murtamiseksi vain pahentavat ongelmia ja ovat johtaneet hoitajien syvään loukkaantumiseen, kiukkuun ja pettymykseen.

"Näemme nyt, että esimerkiksi tehohoitajilla ei ole mitään mahdollisuutta taistella parempien työehtojen puolesta, vaikka heidän työnsä on todettu sekä oikeusistuimessa että eduskunnassa täysin korvaamattomaksi. Miten kauan päättäjät voivat väistää vastuutaan ja seurata katsomosta sote-järjestelmämme romahdusta", puheenjohtajat kysyvät. 

Suosittelemme sinulle