Kuva: Unsplash

Kalsarikänneille ei kiitos

Suomi sai oman virallisen emojin pari vuotta sitten, kalsarikännit. Sitä kuvailtiin näin: ”The feeling when you are going to get drunk home alone in your underwear – with no intention of going out.” Nyt suomalaisten kalsarikännejä hehkutetaan trendinä ympäri maailmaa, kuten norjalaista hyggeä.

Voisiko olla mitään sen tylsempää kuin kalsarikännit? Se on kiertoilmaisu sille, ettei ole mitään tekemistä, eikä välttämättä sosiaalista elämää. Ihmisen arjen on oltava todella raskasta, kun iltaisin tai viikonloppuisin on kitattava alkoholia itsekseen sohvalla päästäkseen irti todellisuudesta.

Erityisesti naisten kuulen vähän pikkutuhmasti kikattelevan lounastauolla. Syynä on, että edellisenä iltana piti ottaa yksi punaviinilasi. Hups ja hihihi, kurkusta alas kaatuikin koko pullo ja tänään on vähän heikko olo töissä.

Mainos (teksti jatkuu alla)
Mainos

Ymmärrän kyllä mikä kalsarikänneissä kiehtoo. Sitä kuvataan trendilehtien mainoksissa, kun mallit siemaillevat alkoholijuomia stailattuina kylpyammeessa. Tavallista ihmistä kiehtoo varmasti enemmän se, ettei tarvitse laittautua, matkustaa tapaamaan ketään, maksaa kallista iltaa ravintolassa tai ylipäätään viettää aikaa ihmisten seurassa.

Mutta eikö hyvä seura ole juuri elämän suola, ei alkoholi?

Alkoholinhuuruisen illan jälkeen olo on huono. Aamulla vatsaa vääntää, päätä särkee ja olo on pöpperöinen, ainakin tällaisella keski-ikäisellä miehellä. Kuka nauttii siitä, ettei päivä lähde kunnolla käyntiin edellisillan kalsarikännien vuoksi? Ilmeisesti heitä on, koska sitä varten on pitänyt suunnitella Suomi-emoji.

Surkuhupaisaa on, että maabrändäys näkyy jo maailmalla. Minulle tuodaan välittömästi alkoholia kerrottuani olevani Suomesta. Sinähän olet suomesta? Kalsarikännit in your hotel room tonight with this bottle, you know? Ennemmin menisin paikallisten ihmisten kanssa ulos syömään, mutta ei. In Finland you have this thing called kalsarikännit. See you later.

Facebookissa ja Instagramissa ero on silmiinpistävä. Useimpien ulkomaalaisten kavereiden seinällä on hauskoja kuvia hetkistä kavereiden kanssa Suomi-fiidin täyttyessä kalja- ja viinipullojen kuvista kotoa.

Uutta suomalaistrendiä siis odotellessa. Ja sillä välin kalsarikänneille ei kiitos.

 

Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.

Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.